22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Oğluna ikinci defa hayat verdi

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde bir anne, iki böbreği de iş görmediği için diyalize bağlı yaşamak zorunda kalan oğluna böbreklerinden birini vererek yaşamasını sağladı. 

Sarıgöl'de 6 yıldır böbrek damarlarının tıkalı olması nedeniyle diyaliz tedavisi gören ancak tedaviden olumsuz sonuç alınınca hayatı tehlikeye giren 37 yaşındaki Kemal Tokuç'un imdadına annesi yetişti. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Bölümü'nde kendisini muayene eden Prof. Dr. Cüneyt Hoşçoşkun'un, Kemal Tokuç'a böbrek nakli gerektiğini açıklaması üzerine anne Şefika Tokuç, böbreklerinden birini vermek istedi. Burada yapılan başarılı bir operasyınşa anneden alınan bir böbrek, oğlu Kemal Tokuç'a nakledildi. Hastaneden taburcu olan anne ve oğul, sağlıklı şekilde Sarıgöl'deki evlerine geri döndüler. 

Oğluna böbreğinin birini vererek tekrar hayata kazandıran anne Şefika Tokuç, "Oğlum benim canımdan bir parça. Böbreğimi seve seve verdim. Çok mutluyum. Göz göre göre oğlumu ölüme gönderemezdim. Organ vererek hayat kurtarmak oğlum dahi olsa çok güzel bir duygu." dedi. Herkesi organ bağışına duyarlı olmaya çağıran anne Tokuç, "Hastanelerde organ bekleyen çok insan var. Herkesin, bir gün kendisinin veya bir yakınının da organa ihtiyacı olabileceğini düşünerek hareket etmesi gerekir." diye konuştu. 

Annenin verdiği böbrekle tekrar yaşama bağlanan Kemal Tokuç ise, kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade ederek şöyle konuştu, "Altı yıldır böbreklerimden rahatsızdım ve diyalize girerek hayatta kaldım. Son günlerde böbreklerimin tüm damarlarının tıkanması üzerine organ naklinin yapılmasına karar verildi. Annem bana severek böbrek vermeyi kabul etti. Böbrek naklinden sonra kendime geldiğim zaman yeniden doğmuş gibi hissettim. Anneme çok teşekkür ederim. Bana ikinci kez hayat verdi"
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 14:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?