18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

'Öğrenciler yarış atı değil'

Sistem Dershaneleri Sarıgöl Şubesi tarafından ilköğretim son sınıf, lise son sınıf öğrencileri ile velilere yönelik sınav öncesi rahatlama konferansı düzenlendi.

Sarıgöl Sistem Dershanesi salonunda yapılan konferansa öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi. Konferansta psikolog Dr. Asuman Gülten ve rehber öğretmen Saliha Sumen, sınava hazırlanan öğrencilere dikkat, isteklendirme, zamanı iyi kullanma, sınav kaygısı ve rahatlama teknikleri konusunda bilgiler verdi.

Asuman Gülten, "Sınav öncesi yapacak tek bir şey var; sınavın stresini üzerinizden atmak. Sınav öncesi iyi bir uyku çekmek, bu arada hiçbir kimseyle tartışmaya girmeyin. Yani moralinizi bozmayın. Sınavda öncelikle çok iyi bildiğiniz soruları yanıtlamaya çalışın, sonra diğerlerini yapmaya çalışın, zamanı çok iyi ayarlayın. Soruları çok dikkatli okuyun, zira çeldirici sorular sizi yanıltabilir. Sınava motive olun ama kazanmayı ve kaybetmeye de hazır olun. Velilere bu sınavlarda büyük görev düşmekte. Çocuğunuz için kafanızda hayal ettiğiniz okul olabilir. Bunu çocuğunuza yansıtırken çok dikkatli davranarak sınav öncesi moral bozmayın, moral bozucu sözlerden uzak kalın. Çocukların da kapasitesini iyi bilin, onlar yarış atı değildir. Üzerine çok gidilen öğrencilerde bocalama olur bu da sınavlarda etkili olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 17:43:42
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 14:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin erol IP: 81.215.111.xxx Tarih : 3.05.2005 14:28:35
öğrenciler için hayatın dönüm noktası diye nitelendirilen bu sınavlar öğrencileri büyük bi sıkıntıya sokmaktadır.bu durumda ailelere büyük sorumluluk düşmektedir.bu heyacanı 2 sene bende yaşadım o KADAR ABARTILACAK HİŞBİŞEY YOK.sıkı bi çalışmanın ardından herşeyin üstünden geliniyo.bu sene sınava girecek tüm kardeşlerime başarılar.HERŞEYİN İSTEĞİNİZ DOĞRULTUSUNDA OLMASI DİLEĞİYLE!!!!