22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Okul depreme dayanıklı hale getirildi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı köyünde, dayanıksız olduğu gerekçesiyle bir süre önce yıkılan ilköğretim okulu binası yeniden inşa edilerek depreme dayanıklı hale getirildi. 

Manisa ili genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara yönelik yaptırılan deprem etüt çalışmaları sonucu 5 okul binası çürük olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilmiş, bunlar arasında Sarıgöl'e bağlı Dadağlı köyündeki ilköğretim okulu da bir süre önce yıkılmıştı. Öğrencileri ise geçici olarak Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretime devam etmişti. Yıkılan binanın yerine depreme dayanıklı modern bir ilköğretim okulu inşa edilerek eğitim ve öğretime hazır hale getirildi. 

İki katlı, 12 derslikli ve 140 öğrenci kapasiteli okulun gelecek yıl eğitim ve öğretime açılacağını kaydeden Sarıgöl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, "463 metre karelik alan üzerine yapılan okulumuz için toplam 430 bin YTL harcandı. Okulumuzda kaloriferin yanı sıra, teknoloji sınıfı, bilgisayar sınıfı, ana sınıfı da bulunuyor. Tuvaletleri son derece modern ve asma tavanlı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 16:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?