26
Mayıs
2024
Pazar
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Ölüm kavşağı yenileniyor

SARIGÖL-BULDAN KAVŞAĞI YENİLENİYOR

AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Mustafa Erol, Alaşehir-Buldan-Sarıgöl yol genişletme çalışmaları kapsamında, trafik kazalarının çok sık yaşandığı Sarıgöl-Buldan kavşağının da yenileneceğini açıkladı.

Sarıgöl ilçesinin sorunları ve ihtiyaçlarını içeren bir dosya ile Manisa Valisi Celalettin Güvenç'i ziyaret ederek bilgi veren Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Erol, görüşmeyle ilgili basın açıklaması yaptı. Ziyaretin kendileri açısından olumlu geçtiğini belirten Erol, "Antalya-İstanbul transit karayolunun bir bölümü olan Buldan-Alaşehir arasındaki mevcut yolda genişletme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken, vatandaşların korkulu rüyası haline gelen Sarıgöl-Buldan-Alaşehir yol kavşağının yıllardır ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazalara yol açması nedeniyle bu kavşağın genişletilmesini istedik. Sayın Valimiz isteğimizi olumlu karşıladı ve gerekli birimleri arayıp kavşağın yeniden düzenlenmesi talimatı verdi. Bu olay ilçemiz için sevindiricidir." dedi.

İlçeye bir öğrenci yurdu kazandırılması konusunda Vali Güvenç'in, Sarıgöl Anadolu Lisesi bahçesinde 100 öğrenci kapasiteli bir yurdun yapılabileceğini, ancak bunun devlet-vatandaş işbirliği olabileceğini belirttiğini söyledi.

Tarımsal sulamayla ilgili de açıklama yapan AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Mustafa Erol, "Sarıgöl Ovası'nın tarım alanlarının yüzde 25'i damlama sulama sistemi ile sulanmakta ve Türkiye'nin ilk sırasında yer almaktadır. Sarıgöl Ovası'nı Buldan-Derbent ve Afşar Barajları sulamaktadır. Her iki baraj kurak geçen yıllarda yeterli olmamaktadır. Bu nedenle ilçemizi sulamakta olan Buldan-Derbent ve Afşar Barajları'nın basınçlı sulama yöntemine geçirilmesini istedik. Basınçlı sulama yöntemine geçildiği takdirde baraj suları tasarruflu kullanılacaktır. Kurak geçen sezonlarda bile barajlarda yeterli su kalacak ve sıkıntı yaşanmayacaktır. Hali hazırdaki barajların kanallarında su kaybı olmaktadır. Barajlarımız basınçlı sulama yöntemine geçirildiğinde bu kayıp ortadan kalkacaktır. Sayın Valimiz, bu konunun önce fizibilite raporlarının oluşturulmasını ardından gerekli bakanlıklara ilitelmisini istedi. Baraj sularıyla damlama sistemine geçilmesi için düğmeye bastık."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 16:14:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 00:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?