18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Orman yangınlarına karşı önlemler artırıldı

Sarıgöl'de, İlçe Orman Şefliği’nce muhtemel bir yangına karşı üç noktada yaptırılan havuzlarlar suyla dolduruldu, orman yangın kuşakları temizlendi ve orman yolları dozerlerle açıldı.

Sarıgöl ve çevresindeki ormanlarda muhtemel bir yangında kolaylıkla müdahale edilebilmesi için Sarıgöl Orman Şefliği tarafından önlemler alındı. Sarıgöl Orman Şefliği tarafından Kızılçukur Köyü Kocagöl mevkiinde 7x15 ebadında 3 metre deriliğinde 315 tonluk su havuzu, Kızılçukur Köyü Aktaş mevkiinde 10x15 ebadında 4 metre deriliğinde 600 tonluk su havuzu hazır hale getirilerek içleri suyla dolduruldu. Öte yandan Yeniköy’de Karagöl’ün içindeki sazların temizlenmesiyle 30x15 ebadında 4 metre derinliğinde bin 350 tonluk su havuzu oluşturuldu.

Yaptırılan üç havuzdan olası bir yangında helikopterlerin kısa zamanda su almalarını sağlamak amaçlı olduğunu belirten Sarıgöl Orman Şefi Orman Mühendisi Serdal İnce, "Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte orman yangınları başlıyor. Bu nedenle ilçemizin ormanlarının bol olduğu mevkilerde üç adet su havuzu yaptırarak helikopterlerin anında su alabilmeleri için hazırladık. Ayrıca olası bir yangında havuzlardan ayrı olarak Buldan ve Avşar Barajları’ndan su alabilecektir. Bu arada ormanların bozuk olan yolları da açıldı. Yangın şeritleri temizlendi. 6 kişilik arasöz ekibimizde hazır tutulmaktadır. Temennimiz yangınların çıkmamasıdır. Yangın kulelerimizde 24 saat nöbetçi bulunmaktadır" dedi.

İnce, vatandaşlardan yangınlar konusunda daha duyarlı davranmalarını isteyerek, "Orman alanlarında piknik yapanların, yaktıkları ateşlerini mutlaka suyla söndürmeleri ve üzerine toprak atmalıdır. Piknik alanlarına gidenler yanlarında götürdükleri şişeleri kırarak atmasınlar. Cam mercek görevi yaparak ormanların yanmasına neden oluyor. Ormanların içlerinde içilen sigara izmaritlerini yerlere atmasınlar, kuru otlar benzin gibi hemen parlamaktadır. Ormanlar milli servetimizdir, ormanları hep birlikte korumalıyız. Yangın durumunda yada görüldüğünde ücretsiz 177’ye bildirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 18:13:55
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 15:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?