18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Promasyonlu okuma-yazma kursu: 100 milyon

Ulusal Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde, Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okuma-yazma kurslarına özellikle kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Sarıgöl Kaymakamlığı tarafından da teşvik edilen kursta, okuma-yazmayı öğrenenler 100’er milyon lira para ile ödüllendirilecek.

Okuma-yazma kursunun gördüğü ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Sarıgöl Kaymakamı Recep Yüksel, "Amacımız ilçe genelinde okuma yazma bilmeyenin kalmamasıdır. Kaymakamlık olarak, okuma yazma öğrenen her kursiyerimize kurs sonunda 100’er milyon lira para ödülü vereceğiz. İlçemizde dört okulda açılan okuma yazma kurslarına 37 kursiyerimiz katılıyor. Bunların 34’ü kadın, 3’ü ise erkek kursiyer. Kursiyer sayısı her geçen gün artmaktadır. Kursların süresi ise 90 saat" dedi.

Sarıgöl Kaymakamlığı’nın okuma-yazma öğrenenlere 100’er milyon lira para ödülü vereceğinin duyulması, kursa olan ilgiyi giderek artırıyor. 4 Eylül İlköğretim Okulu’nda açılan okuma-yazma kursuna katılanlar arasında 70 yaşındaki Altınten Koca isimli bir kadında bulunuyor. Kursun en yaşlısı Altınten nine, 5 çocuk ve 12 torun sahibi olduğunu belirtirken, çocukluğunda ailesi tarafından okula gönderilmediği için bugüne kadar okuma-yazma öğrenemediğini söyledi.
Altınten Koca, "Her zaman okuma-yazma öğrenmeyi istedim ama ailem o yıllarda beni okula göndermedi. Cahil kaldım. Hep kendi kendime ’bir fırsat çıksa da öğrenebilsem’ dedim. Geçen yıl eşimle birlikte hac görevini yerime getirdiğim için kursa gidemedim. Bu yıl da kurs açılınca, hemen yazıldım. Okuma ve yazma öğrenmeyi çok istiyorum. Şimdilik adımı ve soyadımı yazabiliyorum. Harfleri de tanıyorum. Torunlarım da bana yardımcı oluyor. En kısa zamanda öğreneceğim. Kaymakamlığın vereceği 100 milyon lirayı da bir okula bağışlayacağım" diye konuştu.

Kurs öğretmeni Mehmet yiğit ise, Altınten Koca’nın son derece azimli olduğunu ve kısa sürede okuma-yazmayı öğrenebileceğini söyledi.

sarıgöl
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 10:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?