20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Sarıgöl: 35 yıl önce yaşanan depremin izlerini silemedi...

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nden geçen bir fay hattının, izlediği yol üzerinde binalarda ve asfalt yollarda oluşturduğu çatlaklar, deprem gerçeğini gözler önüne seriyor.

Sarıgöl İlçesi'nde 1969 yılında meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde ilçeden geçen iki adet fay hattını olduğu ortaya çıkmış, Konak Mahallesi Karamolla Sokak'ta başlayan ve Demokrasi Parkı'nın olduğu yerden kırılma yaparak Özeren Sokak'a dönen ve ilçede canlı hayvan pazarının kurulduğu caddeden geçen diğer fay hatı olmak üzere, ilçeyi muhtemel bir depremde tehdit edebilecek iki fay hattı tespit edilmişti.

Fay hatlarının izlediği yol üzerinde yıllar önceki depremde çatlayarak hasar gören binalar ve yollar, 35 yıl önceki depremin izlerini hala koruyor. Yetkili kurum ve kuruluşların, fay hattı yakınında çok katlı bina yapımına izin vermediği gibi, aldığı tedbirlerin yanında, bazı vatandaşlar da tehlikeye neden olabilecek evlerinin üst katlarını yıkıyor. Karamolla Sokak'ta bulanan üç katlı bir bina da hala yan yatmış durumda. Sarıgöllü vatandaşlar, "Fay hattı ile iç içe yaşamayı öğrendik. Buna mecburuz" diyor.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 17:27:29
Güncelleme :14 Temmuz 2004 Çarşamba 17:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?