17
Mayıs
2024
Cuma
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Sarıgöl: Dev acur görenleri şaşartıyor...

Uzun yıllardan beri tohum saklayarak bahçesinde her yıl yiyeceği kadar acur yetiştirdiğini söyleyen Himmet Öztürk (76) isimli çiftçi, bu yılki ürününün içerisinde 70 cm uzunluğunda 6 kilogram ağırlığında dev acuru görünce şaşırdığını belirtti.

Dev görünümlü acuru yeni yıl için tohumluk olarak ayırdığını ifade eden çiftçi Öztürk, "Yerli ırk olarak yıllardır kendi bahçemde yetiştirdiğim acurların tohumlarını alıyorum. Bu şekilde yerli acurun neslini yaşattığıma inanıyorum. Acurları her yıl yemek için ekiyorum. Çok olduğundan, kimini komşulara dağıtıyoruz. Bir kısmını da turşu yaptırıyorum. Bu yıl ise özellikle içlerinden bir tanesi görenlerin çok ilgisini çekiyor. Bu yaşıma geldim, bu kadar uzun ve iri acuru ilk kez gördüm. Tamamen doğal olarak gelişti. Hiç ilaç katkısı yok" diye konuştu.


Öztürk, önümüzdeki günlerde dev görünümlü acurun çekirdeklerini alarak gelecek yıl tekrar üretmek için saklayacağını söyledi. Kavun tadında ve aromalı oluğu belirtilen, küçük bir çocuk boyundaki acuru, yetişkin çocuklar bile kaldırmakta güçlük çekiyor.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 12:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?