22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Sarıgöl'de orman zararlılarıyla mücadele

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde Orman İşletme Şefliği tarafından bu yıl ilk defa çam ağaçlarına zarar veren tırtıl böceklerine karşı doğadaki kuşlar kullanılmaya başladı. Ağaçlara yerleştirlen yuvalara kuşların çekilmesiyle tırtıl böceklerinin yok edilmesi planlanıyor. 

Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Alemşahlı ile Dadağlı köyleri arasındaki çam ağaçlarının bulunduğu 12 bin 500 metre karelik alanda yapılacak uygulama kapsamında 50'şer metre aralıklarla çam ağaçlarına kuş yuvaları yerleştirilmeye başlandı. Sarıgöl Orman İşletme Şefi Serdal İnce, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çam ağaçlarının en büyük düşmanı olarak bilinen tırtıl böceği, çam ağaçları için büyük tehdit oluşturuyor. Bu böcekler barındıkları ağaçları zamanla kurutuyor. İnsan tenine değdiği zaman bile alerjiye sebep oluyor. 

Bu böceklerle her yıl ilaçlama yaparak mücadele ediliyordu ancak kesin sonuç alınamıyordu. Bu nedenle bu yıl ilk kez 50 adet küçük kuş yuvası yaptırdık. Bu yuvaları 50'şer metre aralıklarla çam ağaçlarına koyuyoruz. Hem burada doğadaki kuşların barınmalarına sağlayacağız hem de zamanda bu kuşlar zararlı olan tırtıl böcekleri ile beslenerek ağaçları korumuş olacağız." dedi. İnce ayrıca uygulamanın başarılı olması halinde kuş yuvalarının ormanın her yerine yerleştirilebileceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 10:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oğuz kağan tarım IP: 88.224.17.xxx Tarih : 26.03.2008 13:38:35

çok güzel bir uğraş abi.o kuş yuvalarından ağaclara ne kadar fazla asarsanız o kadar kuş nufusu artacaktır ve böcekler azalacakdır.birde kuş türleri için yuva delik ölcüleri veriyim size.büyük baştankara kuşu için 32 mm lik delik uygun.bu yuvadan çok yapın bu kuş çok ac bi kuşdur 1 günde kendi ağırlığından fazla böcek yiyor.bu kuş senede 2 veya 3 defa kuluckaya yatıyor.1 defada 7 yumurta yumurtluyor. bide mavi baştankara kuşu için yuva delik ölcüsü verim 28 mm lik delik uygundur.kücük gelebilir size ama o kuş çok kücük kuşdur.tüyleri kabarık olabilir ama.