22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Sarıgöl'de 'üzüm festivali' hazırlığı

Sarıgöl'de Kaymakam Recep Yüksel, ilçenin en önemli gelir kaynağı olan Sultaniye üzümlerinin daha iyi tanıtılması amacıyla üzüm festivali düzenlenmesi için kolları sıvadı.

Sarıgöl Öğretmenler Lokali'nde Kaymakam Yüksel başkanlığında yapılan toplantıya, resmi daire amirleri, Belediye Başkanı Ömer Karcı, sivil toplum örgütleri, ziraat odası başkanı, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Toplantıda ünlü Sultaniye üzümlerin daha iyi tanıtılması amacıyla ilk kez düzenlenecek festival için her kesimin görüşleri alındı ve ileriki tarihlerde tekrar toplanılması için karar alındı.

Toplantıda konuşan Sarıgöl Kaymakamı Recep Yüksel, "Sarıgöl Ovası'nın ünlü Sultaniye üzümleri gerçekten çok güzel. Üzümlerimizi daha iyi tanıtmak gerek. Bu nedenle ilk kez ilçemizde bir festival düzenlemek istiyorum. Bu yıl başlangıç olacaktır. İleriki yıllarda daha güzel olacaktır. Festivalde, tiyatro gösterileri, üzüm paneli, üzüm yarışması, kermes, müzik konseri gibi etkinlikleri kapsayacaktır. Amacımız üzümlerimizi daha güzel tanıtmak ve ilçemizin sesini duyurmaktır" dedi.

Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı ise, "Belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırım. Festival yararlı olacaktır" diye konuştu.

Toplantıya katılanlar görüşlerini ifade ettikten sonra festivalin tarihinin ve yapılacak etkinliklerin ikinci bir toplantıda kararlaştırılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 18:18:13
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 18:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Topdemir IP: 85.100.185.xxx Tarih : 29.07.2005 16:38:31
İlçemimiz ve üzümümüzün tanıtılması adına yıllarca ihmal edilmiş önemli bir faaliyet . Tüm ilçe sakinlerimiz bu oluşuma destek verirse eğer daha verimli olacağı kanaatindeyim . Emek veren herkese kolay gelsin ...