22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Sarıgöl'e Taiwanlı gelin

Türk genci Fatih Oğuz ile hayatını birleştirmeye karar veren ve Manisa'nın Sarıgöl ilçesine gelin olarak gelen Taiwanlı Yi-Chen Yang'ı mutlu gününde ailesi yalnız bırakmadı.

Amerika'da Georgia eyaletinde Valdosta Devlet Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünde öğretim görevlisi olan Fatih Oğuz (31) ile Teksas eyaletinde 2003 yılında yüksek öğrenim sırasında tanıştığı Taiwanlı Yi-Chen Yang (29) evlenmeye karar verdiler. Amerika'da 21 Şubat 2007 yılında resmi nikahları yapılan çift, kendi ülkelerinde düğün yapmayı kararlaştırdılar. İlk düğünün Türkiye'de yapılmasını uygun gören çifti, Manisa'nın Sarıgöl ilçesine geldiler. Düğün için Sarıgöl'de kazanlar dolusu yemekler hazırlandı. Bu arada Taiwanlı Yang ailesi ve gelinin yakın arkadaşları da 13 kişilik kafile ile Sarıgöl'e geldi. İlçede yöresel yapılan düğünde gönlünce eğlenen Taiwanlılar ilçeye ve geleneklere hayran kaldılar.

Sarıgöl'e yabancı gelin getiren Fatih Oğuz, ''Eşimle Amerika'da tanıştık ve evlenmeye karar verdik. Bu arada her iki aile ülkelerde de düğün yapılmasını isteyince kırmadık. İlk düğün Sarıgöl'de yapıldı. Taiwan'daki düğüne de Aralık ayı son haftasında grup olarak gideceğiz. Gerçekten çok mutluyum. " dedi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 15:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?