24
Mayıs
2024
Cuma
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Sinevizyonlu Kur'an kursu

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde sinevizyonlu Kur'an Kursu açıldı. İlçenin çeşitli camilerinde açılan Kur'an kurslarında öğrenim gören 250 öğrenciye, haftanın bir günü Merkez Çarşı Camii'nde İlçe Müftüsü Oğuz Metin tarafından sinevizyonlu din bilgisi eğitimi veriliyor.

Sarıgöl Müftüsü Oğuz Metin, teknoloji çağında bundan yararlanmanın gerekliliğine dikkati çekerek, "Biz Sarıgöl'de açtığımız Kur'an kurslarında tüm öğrencileri haftanın bir günü biraraya toplayarak, VCD ile sinevizyonlu dersler vermekteyiz. Çocukların bir derste en fazla 15 dakika ilgilerini çekebilirsiniz. Oysa sinevizyonla daha fazla ilgi çekilebiliyor. İlgileri dağıldığında bu kez sinevizyondan yap-boz, hafıza, yerleştir vb. eğitici oyun programlarına geçerek kursa katılan öğrencilerin ilgilerini toplamaktayız. Bir bilgisayar oyunundan sonra tekrar dersimize dönmekteyiz. Bu arada kurslara katılan çocukların içlerinden güzel monolog bilenler çıkarılarak arkadaşlarına anlatmakta böylece hem öğrencilerin dikkatleri canlı tutulmakta, hem de biz öğreteceklerimizi kolay öğretmekteyiz" dedi.

20 Haziran'da başlayan Kur'an kurslarının 20 Ağustos'ta tamamlanacağını belirten Metin, kurslara ilginin beklenenden daha fazla olduğunu ve başkanlıkça bu sene kurslarda kur sistemi uygulandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 13:08:14
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 13:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vehbi sarıhan IP: 85.98.80.xxx Tarih : 20.07.2005 18:56:37
GERÇEKTEN,SARIGÖL MÜFTÜSÜ ÇAĞA UYGUN OLARAK EĞİTİM VERMEKTE.KENDİSİNİ KUTLARIM.ÇAĞIMIZ BİLGİSAYAR DEVRİ BUNU DA MÜFTÜ BEY ÇOK İYİ BİLGİSAYAR BİLMESİYLE BİRLİKTE KAR'AN ÖĞTENMEYE GELEN ÖĞRENCİLERE SİNEVİZYONLU EĞİTİM VERMESİ KADAR GÜZEL BİR OLAY OLAMAZ. BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM.aYRICA BU HABERLE İLGİLİ FOTOĞRAF KONULMASI DAHA GÜZEL OLACAK KANISINDAYIM.