27
Mayıs
2024
Pazertesi
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

SYDV işyeri sahibi yaptı

Sarıgöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, iş yeri açmak için yardım talebinde bulunan bir gence, masrafları uzun vadede geri ödeme şartıyla kuaför dükkanı açtı.

Yıllardır dükkan açma hayali ile yaşayan ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu başaramayan 31 yaşındaki Vehbi Koç isimli genç, Sarıgöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etti. Koç'un mali durumu incelendikten sonra vakıf yetkilileri, tüm masrafları vakıf tarafından karşılanan bir kuaför dükkanı açarak Vehbi Koç'a teslim etti.

Sarıgöl Kaymakam Vekili ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hasan Hüseyin Vural yaptığı açıklamada, "Balık yemeyi değil, balık tutmasını öğretin" ilkesinden hareket ederek Vehbi Koç'a destek olduklarını belirterek, "Dükkan kirası dahil içerisindeki tüm malzemeler ihale ile alınarak, kendi mesleğini devam ettirebilmesi için genç kardeşimize kuaför salonu açtık. Bunun için 13 bin 830 TL harcama yapıldı. Vehbi Koç ilk yıl ödeme yapmayacak. İkinci yıldan itibaren 3'er aylık aralarla iki yılda faizsiz ödeme yapacak." dedi.

Yeni iş yeri sahibi olan Vehbi Koç ise kendisine ait bir işyeri olmasından memnun olduğunu belirterek, "Artık benim de kendime ait dükkanım var. Çalışarak almış olduğum krediyi ödeyeceğim. Aileme de daha rahat bakabileceğim." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 23:50:31
Güncelleme :20 Mart 2009 Cuma 00:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?