17
Mayıs
2024
Cuma
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Üzüm üreticilerine budama kursu

Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde, Ziraat Odası tarafından düzenlenen üzüm üreticilerini bilgilendirme semineri, İl Tarım Müdürlüğü Çiftçileri Eğitim Şubesi mühendislerinin katılımı ile başladı.

5 gün sürecek olan Bağ Budama Kursu’nda, üzüm üreticilerinin toplam 40 saat süre ile gece düzenlenen kursta nazari bilgiler alacağı, gündüz ise üzüm bağında uygulamalı budama çalışmaları yapacakları bildirildi.

Üreticilerinin daha verimli ve kaliteli "sultaniye" üzüm almaları için düzenlenen kursta, Tarım İl Müdürlüğü’nden ziraat mühendisleri Fahri Yıldırım ve Mehmet Yıldız "Bağ budama ve yetiştirme", Murat Tutan "Toprak analizi", Nedim Zurnacı ise "Erozyonla mücadele ve topraktaki mikroorganizmalarla mücadele" konularını slayt gösterisi eşliğinde anlatıyor.

Bağ budama kursunu düzenleyen Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali Kaya, "Sarıgöl üzümlerinin daha kaliteli yetiştirilmesi için, oda olarak çeşitli eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. Amacımız, üzümü Avrupa Birliği normlarına uygun olarak yetiştirmek" dedi.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 12:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet imanlı IP: 88.254.36.xxx Tarih : 16.11.2008 22:29:26

sayın ali kaya bu çalışmayı düşünüp daha sonra uygulamaya koyacağanız için şimdiden manisa sarıgöllü çiftçiler adına teşekkür ediyorum. bu çalışmanın çiftçilerimize faydalı olmasını temmenni ediyorum. bu çalışmada çiftçilere besleme ile ilgili de bir şeyler anlatıyor musunuz... sadece budama ile sınırlı mı kalıyor sizinde bildiğiniz gibi besleme her bitki için en önemli konudur... çalışmalarınızda allah yardımcınız olsun... seracılık teknikeri: mehmet imanlı