17
Mayıs
2024
Cuma
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Üzümcüleri yağmur korkusu sardı

Manisa’nın Sarıgöl İlçesi ve çevresindeki üzüm üreticileri, ellerinde kalan sezonun son ürünü üzümlerini yağmurlar gelmeden bir an önce kurutup depolara kaldırmanın telaşına kapıldı.

Üzüm kurutma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, üreticiler üzümlerini boş buldukları her yere sererek kurutuyor. Bu yüzden ilçenin kenar semtlerindeki cadde ve sokaklar da üzüm sergileriyle dolup taştı.

Üzüm üreticileri, 2004 yılı ürünü olan üzümün bu yıl gerçekten satılmasının sorun olduğunu belirterek, "Bu yıl gerçekten üzümcünün kara yılı oldu. Yaş üzümlerin fiyatı beklenen gibi olmadı. Fiyatları 150 bin liraya kadar düşünce üzümcü mağdur oldu. Şaraplık üzüm alıcıları da fiyatları son zamanlarda 30 bin liraya kadar düşürdü. TARİŞ ise üzüm alımı yapıyor ancak kuru üzüm fiyatı nedense bir türlü açıklamıyor. Böyle olunca da tüccar ilçede 10 numara üzümü 800-850 bin liradan, diğer üzümleri de 500-700 lira arasında alıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Üzümde maliyet yüksek ama satış fiyatı ucuz. Böyle giderse tarım ilaçlarının paralarını bile ödeyemez duruma geleceğiz. Yağmurlar yağmadan üzümleri kurutmak ve birkaç kilo daha fazla satıp borçlarımızı ödeyebilmenin telaşına düştük. Kısacası tatlı üzüm bu yıl acıya dönüştü" diye konuştular.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 15:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?