19
Mayıs
2024
Pazar
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Üzümden başka meyve üretimi

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde çiftçiler, üzümden sonra alternatif ürün olarak meyve üretimine yöneldi. Her hafta Sarıgöl pazarına getirilen binlerce meyve fidanı kısa sürede alıcı buluyor.
İlçeye getirilen şeftali, portakal, kayısı, cennet elması, çam, selvi, erik, kiraz fidanlarına büyük ilgi olduğunu belirten Ödemişli fidan üreticisi Veli Aşıcı, çiftçilerin her çeşit meyve fidanını satın aldıklarını söyledi. Eriğin 2 YTL, kayısı ve şeftalinin 3 YTL, kirazın 4 YTL, cennet elmasının 3 YTL, portakalın 4-5 YTL, çam-selvi fidanlarının ise 2.5 YTL'den satıldığını kaydeden Aşıcı, fidan satışlarından oldukça memnun olduklarını söyledi. Sarıgöllü çiftçiler ise, sadece üzüme bağlı kalmamak amacıyla meyveciliğe yöneldiklerini, 4 mevsim üretim yapma imkanı bulduklarını ifade ettiler.
Öte yandan, Sarıgöl İlçe Tarım Müdürlüğü aracılıyla bu yıl Sarıgöl ve çevresine 30 bin adet sertifikalı zeytin fidanı dikildiği belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 00:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Keten IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.06.2006 12:39:29
Üzüme alternatif ürün olarak meyve yetiştiriciliği olumlu ancak ilçemizin kronik sorunu pazarlama.Bölgemiz yıllarca tek ürün olan üzümle yıllarca oyalandı.Artık üzüm üretimi cazip olmaktan çıkmıştır.Meyve üretimi yaparken hangi tür meyvelerin üretilmesine doğru analiz ederek karar verilmelidir.( yetişme şartları,soğuga dayanıklılık,meyve tutumu,doğal uyumluluk,pazrlama vb.)