22
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIGÖL - MANİSA
Belediye Sayfaları

Yıllar sonra kalbinin sağda olduğunu öğrendi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde göğüs ağrısı şikayetiyle doktora başvuran 55 yaşındaki kadının, kalbinin normalden farklı olarak göğsünün sağ tarafında olduğu belirlendi.

Göğüs ağrısı şikayetiyle Sarıgöl 2 Nolu Sağlık Ocağına başvuran Meryem Ergin'in burada yapılan muayenesinde, kalbinin konumunda normal dışı bir durumdan şüphelenen doktor Musa Akın, Ergin'i hastaneye sevk ederek göğüs filmi ve kalp grafiğinin çekilmesini istedi.

Hastanede yapılan görüntülemenin ardından Meryem Ergin'in, kalbinin normalden farklı olarak göğsünün sol tarafında değil sağ tarafında bulunduğu tespit edildi.

Doktor Musa Akın, yaptığı açıklamada, Meryem Ergin'de rastlanan anomalinin milyonda bir görülen durum olduğunu belirtti.

Tıpta “Dextro Kardi” olarak adlandırılan bu durumda, kalple beraber genellikle diğer organlarda ters yerleşimin görüldüğünü ifade eden Akın, “Ancak Meryem Ergin isimli hastamızın yalnızca kalbi sağda, diğer organlarındaysa terslik yok. Bu da tıpta milyonda bir ortaya çıkan durumdur” dedi.

Akın, bu durumun genel olarak hastanın sağlığını tehdit etmediğini, ancak kendisini fazla yormaktan kaçınması gerektiğini belirtti.

55 yaşında kalbinin sağda olduğunu öğrenen Meryem Ergin ise, sık sık hastalanmasına rağmen genelde doktora gitmediğini ve bugüne kadar kapsamlı muayene olmadığını belirterek, bu nedenle kalbinin sağ tarafında olduğunu bilmediğini söyledi.

a.a
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 12:34:36
Güncelleme :12 Ocak 2007 Cuma 14:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak akay IP: 85.110.229.xxx Tarih : 6.11.2007 19:25:50

merhabalar bu haberi yeni okudum benimde kalbim sağ tarafta hatta bütün iç organlarımda ters yönde bu milyonda bir olan olaya bende giriyorum sanırım bende gaz sıkışmasından dolayı ilkokul 4. sınıfta hastaneye yatmıştım orda söylemişlerdi tabi küçük bi çocukken hıçkıra hıçkıra ağlayarak karşılamıştım bu haberi... şmdiye kadar bir problem yaşmadım bilinçsiz bir doktorun senin kalbin sağ tarafta diyerek heycanlanması ve bana lisnans vermemesi dışında:D