2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Çimlere özel kuyu suyu

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, Hükümet Konağı'nın çevre düzenlemesi için sondaj çalışması yapıldı. Çalışma sırasında 96 metrede temiz suya ulaşılırken, Sarıgöl Kaymakamı Recep Yüksel, şehir şebeke sularının klorlu olması yüzünden çimlerin zarar gördüğünü, bu yüzden de sondaj yaptırdıklarını söyledi.

Sarıgöl Hükümet Konağı bahçesi ve çevresinde önümüzdeki günlerde başlatılacak olan çevre düzenlemesinde sürekli olarak kullanılması planlanan derin kuyu pompası için sondaj yapıldı. Toprağın 96 metre derinliğine kadar inen borularla bol miktarda kaliteli su çıkarıldı. Çıkarılan suyun 6 inçlik olduğu belirtildi.

Hükümet Konağı bahçesinde çıkarılan suyla, çevredeki çiçeklerle ağaçların bol bol sulanabileceğini belirten Sarıgöl Kaymakamı Recep Yüksel, "Hükümet Konağı bahçesine ulaştırdığımız su, konak çevresinde yeni yapılacak olan çevre düzenlemesinde, çiçekleri ve özellikle çimleri sulamak için ve bahçenin temizliğinde kullanılacaktır. Bilindiği gibi belediye suyunun klorlu olması çimlere zarar vermektedir, oysa derin kuyu sondaj suyuyla bu durum yaşanmayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 15:44:38
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 10:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?