18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Kadro var, doktor yok!

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde hizmet veren Devlet Hastanesi, kadrosundaki doktorların geçici görevle farklı hastanelere gitmesi sonucu hizmette yetersiz kalırken, doktor sıkıntısı yüzünden bazı hastalar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere gitmek zorunda kalıyor.

Sarıgöl Devlet Hastanesi'nin nöroloji ve üroloji servisindeki doktorların kadrolarının Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde olmasına rağmen, çevre hastanelerde geçici görevde görünmesi, dahiliye doktorunun 3 yıl önce emekliye ayrılması üzerine ilçeye dahiliye doktorunun gönderilmemesi, bu servislerde sıkıntıya yol açtı.

Edinilen bilgilere göre, Üroloji Dr. Şuayip Çırak, bir yıl önce geçici görevle Kula Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne atanmasına rağmen, kadrosu hala Sarıgöl'de görülüyor. İntaniye Dr. Emin Fişekçi de, kadrosu Sarıgöl'de olmasına rağmen Kula Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini yürütüyor. Öte yandan, Üroloji Dr. Gündoğan Yıldırım da önce geçici görevle Alaşehir Devlet Hastanesi'ne gönderilmişti, şu anda da Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımlığı'na getirildi. Kadroları Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde gözüken doktorların burada bulunmayışı nedeniyle, Sarıgöl'deki bazı hastalar bu servislerden yararlanamıyor. Emekli olan Dahiliye Dr. Zeki Kurt'un yerine de 3 yıldır atama yapılmaması, ilçedeki hastaların çevre il veya ilçelerdeki doktorlara gitmelerine neden oluyor.

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren hastalar, "Personel mevzuatına göre bir memur üç ay geçici görevle gönderilebiliyor, oysa bu mevzuat şu anda delinmiş oldu. Geçici görevle gidenlerin tümü idareci durumuna getirildi. Hiç olmazsa hastaneden alınan uzman doktorların kadrolarını da göndersinler, ilçemize yeni doktorlar atansın. Böyle olunca ilçemiz hastanesi kadrosu bakanlıkta dolu gözüküyor. Hastanemizde ilgili servislerde doktorların olmayışı yüzünden başka yerlere gidiyoruz. Dahiliye doktoru için Alaşehir'den haftanın iki günü doktor gelmekteydi, bu da kaldırıldı. Şimdi reçeteye ilaç yazdıracak olsak bazı ilaçların uzman doktor tarafından yazılması gerekiyor, bunun için de Alaşehir'e gitmemiz gerekiyor. Hastanemizde sağlık kurulu raporu bile alamıyoruz. En yakın hastaneye gitmek zorundayız. Yetkililerin bu durumu düzeltmelerini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 17:22:19
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 16:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?