18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARUHANLI - MANİSA

Belediye 'Dallas Çiftliği'ne talip

SARUHANLI BELEDİYESİ 'DALLAS ÇİFTLİĞİ'NE TALİP

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bulunan ve "Dallas Çiftliği" olarak anılan, mülkiyeti Özel İdareye ait olan 553 bin 713 metre karelik araziye Saruhanlı Belediyesi talip oldu.

Uzun yıllardır kiraya verilmiş olan söz konusu arazi, kiranın tahsil edilememesi üzerine başlatılan hukuki sürecin ardından kiracı firma tahliye edilmiş, arazinin satışı İl Genel Meclisi'ne konu gündeme gelmiş ve Özel İdare tarafından satışına karar verilmişti. İl Genel Meclisi'nde AK Parti ile muhalefet partili meclis üyeleri arasında tartışma konusu olan araziye Saruhanlı Belediyesi talip oldu. Yaklaşık 4 milyon TL değer biçilen araziyle ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, "Halk arasında 'Dallas Çiftliği' olarak bilinen 553 bin 713 metre kare arazi, 12 Eylül 1980 ihtilalinin yapıldığı, sivil insiyatifin ve halkın söz sahibi olmadığı o günün şartlarında, atanmış belediye başkanı ve belediye meclisi tarafından, bölge halkının üzerinde hak iddia ettiği bir arazi olmasına rağmen değerinin çok altında bir fiyatla fidancılık, hayvancılık ve nüvecilik yapılması amacıyla İl Özel İdaresi'ne devredilmişti. Aradan geçen 30 yıldan sonra İl Genel Meclisi'nde tekrar gündeme gelen bu arazinin, hakkın hakka teslim edilmesi gerektiği düşüncesiyle belediyemize geri iade edilmesini istiyoruz. Bir zamanlar yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için bu arazinin tekrar Saruhanlı Belediyesi'ne kazandırılması adına, İl Özel İdaresi'nden uygun şartlarda geri alabilmek için başvurumuzu yaptık." dedi.

2004 yılından bu yana söz konusu araziyi geri alabilmek için mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Yaralı, "Saruhanlı Belediyesi olarak geçmişin izlerini silmek, yapılan yanlışlığın, haksızlığın ve mağduriyetimizin düzeltilmesi için, yıllardır halkımızın kendi malı gibi gördüğü bu arazinin bize iade edilmesini istiyoruz." diye konuştu.

SARUHANLI BELEDİYESİ 'DALLAS ÇİFTLİĞİ'NE TALİP
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 15:22:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 16:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?