19
Mayıs
2024
Pazar
SARUHANLI - MANİSA

Boğma rakı içen 11 kişi zehirlendi

Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’ne bağlı Dilek Beldesi’nde, bir vatandaşın kendi evinde imal ettiği kaçak rakıdan içen 11 kişi zehirlendi. Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşlardan durumu ağır olan 1 kişi gözlerini kaybetti.

Dilek Beldesi’nde akşam saatlerinde meydana geldi. 4-5 yıldır evinde ’boğma’ denilen ucuz rakıdan imal eden Muharrem Uysal’dan rakı satın alan belde sakinleri, bir süre sonra fenalaşmaya başladı. Geçen yıl da boğma rakıdan zehirlenen İsmet Güney (36), Saruhanlı İlçesi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Güney, burada yapılan ilk tedavisinin ardından Manisa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Durumu ağır olan İsmet Güney buradan da Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Güney’in görme duyusunu kaybederek kör olduğu öğrenildi. Bu arada aynı rakıdan içen Nurettin Kaya (50), İlyas Akkuş (44), Nihat Akkuş (55), Ertuğrul Akkuş (32), Cengiz Yalçın (39), Muharrem Sarıkaya (56), Ufuk Akkuş (34), İsmail Akkuş (50), Erdal Işıkbaş (50) ve Erturan Yımaz (52) da bulantı ve baş dönmesi şikayetleri ile Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar. Zehirlenen şahıslar, Acil Servis’te tedavi altına alınırken, kaçak olarak boğma rakı imal ederek sattığı tespit edilen Muharrem Uysal’ın jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Zehirlenen şahıslar, 18 milyon lira civarında olan TEKEL rakısı yerine, 8 milyon liraya satılan ve tehlikeli olduğunu bildikleri halde ucuz boğma rakıdan aldıklarını belirterek, pişman olduklarını ifade ettiler.

Geçen yıl da aynı beldede boğma rakı yüzünden 36 kişi zehirlenmiş, bunlardan 2’si hayatını kaybederken, 4’nün de gözleri kör olmuştu.

Öte yandan, kaçak olarak yapılan rakıların genelde etil alkol yerine daha ucuz olduğu için metil alkolden yapıldığı, bunun da insan sağlığına çok ciddi zarar verdiği belirtildi. Bu rakının kullanılması durumunda öncelikle göz ve beyinin direk etkilendiği, kişiyi körlükten ölüme kadar götürebileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 12:35:25
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 15:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?