20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARUHANLI - MANİSA

Köylülerin çöplük isyanı

Manisa Saruhanlı’ya bağlı Develi Köyü’ne, ilçe ve 4 ayrı belde belediyelerinin işbirliğiyle kurulmak istenen katı atık bertaraf tesisi, bölge sakinlerinin huzurunu kaçırdı.


Gece yarısı köy meydanında toplanan vatandaşlar, tesisi istemediklerini bir kez daha dile getirdi. Köylüler adına konuşan ‘Develi Çöpe Hayır Komitesi’ Başkanı Muhittin Bektaş, şunları söyledi:


“Belediyeler, Danıştay’a başvurup, ‘yürütmeyi durdurma’ kararını bozdurdu. Buraya verilen ÇED raporu, bilirkişi incelemesi olmadan, 24 gün içinde masa başında hazırlandı. Buna ‘jet raporu’ demek daha doğru olur. Biz de Danıştay’a itiraz ettik. Siyasi baskı ve iktidar gücü dikkate alınmadan, adil karar verileceğini umuyoruz. Çünkü Danıştay, ülkemizin sarsılmaz kalelerinden biridir.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 11:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hanami reca IP: 85.100.189.xxx Tarih : 8.11.2008 12:35:08

kim bu köylüler ne istiyorlar hiç merak eden yokmu? sizce bunlar usturaya kafa mı atıyorlar yada haklarını mı arıyorlar? sessiz çoğunluğun sesi olmaya varmısınız? develi köyünü ve köylülerini tanısanız çok seveceksiniz hepsi vatanını milletini devletini seven insanlar. birilerinin menfaati,prestji için masum insanların canı yanmasın.. develiye bekliyoruz.. sabırla