17
Mayıs
2024
Cuma
SARUHANLI - MANİSA

Manisa: Saruhanlı'da hatalı sollama 3 can aldı

Manisa’nın Saruhanlı İlçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, yolcu otobüsü ile çarpışan otomobilde bulunan aynı aileden üç kişi hayatlarını kaybederken, 7 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza Akhisar Boğazhan mevkiinde dün gece saat 23.45 sıralarında meydana geldi. İstanbul’dan tatil dönüşü için yola çıkan Alkış ailesini taşıyan Hicran Alkış idaresindeki otomobil, Boğazhan mevkiinde hatalı sollama sonucu karşı yönden gelen Düzce Seyahat’e ait Mehmet Keskin idaresindeki otobüsle çarpıştı.


Çarpışmanın ardından, otomobilin arkasından gelen İbrahim Akdoğan idaresindeki kamyonet de otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle Düzce Seyahat’e ait otobüs yoldan çıkarak yol yapım çalışmalarının bulunduğu yere oturdu.

Alkış ailesinin bulunduğu otomobil ise yol kenarına savruldu. Motor kısmı tamamen parçalanan otomobilin sürücüsü Hicran Alkış ve yan koltukta oturan eşi Gani Alkış, olay yerinde hayatını kaybetti.

Arka koltukta bebek koltuğunda uyuyan bir yaşındaki çocukları Bani Alkış ise kaldırıldığı Akhisar SSK Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Düzce Seyahat’e ait otobüsün sürücüsü Mehmet Keskin, yolcular Şener Akyıldız (57), Berad Yılmaz (40), Sabit Güler (45), Ayşe Türker (37), Emre Türker (20) ve Nur Banu Türker (12) ise hafif yaralı olarak kaldırıldıkları Akhisar Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi görerek taburcu edildi.


Gani Alkış ile eşi Hicran Alkış’ın 1.5 yıl önce evlendikleri ve otomobili kullanan Hicran Alkış’ın 24 Haziran 2001 tarihinde ehliyet aldığı belirtildi. Otomobil ile çarpışan otobüsün sürücüsü Mehmet Keskin, otomobili selektör yaparak uyardığını ancak üzerine gelmeye devam ettiğini, direksiyonu kırdığını fakat çarpışmayı engelleyemediğini söyledi.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 17:05:06
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 17:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim UYSUN IP: 85.100.84.xxx Tarih : 17.03.2005 22:20:13
Merhaba.Ben saruhnlılıyım İsmim İbrahi UYSUN.ben sivsta ünüversite okuyorum ve memleketimden haber almak için girdiğim bu sitede bu olayla karşılaşmak ben gerçekten çok üzdü.allahtan yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.iyi akşamlar.