17
Mayıs
2024
Cuma
SARUHANLI - MANİSA

Manisa'da trafik kazası: 6 yaralı...

Manisa’da meydana gelen trafik kazasında, aralarında Ege Üniversitesi’nden bir doktorun da bulunduğu aileyi taşıyan otomobilin sulama kanalına uçması sonucu 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza Saruhanlı İlçesi yakınlarında, dün gece saat 22.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul’dan İzmir yönüne giden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Süleyman Mavili yönetimindeki otomobil, Saruhanlı İlçesi yakınlarında karşı yönden gelen bir aracın hatalı sollama yapması sonucu araca çarpmamak için direksiyon kırınca, Devlet Su İşleri (DSİ) sulama kanalına uçtu.


Kazada, sürücü Süleyman Mavili (44), öğretmen eşi Filiz Mavili (46), oğulları Burhan Mavili (14), kızları ilköğretim 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Güliz Mavili, kayınvalide Zekabe Akın (68) ve emekli astsubay Yalçın Akın (69) yaralandılar.


Kazanın ihbar edilmesinin ardından olay yerine giden itfaiye ve 112 ekipleri, kurtarma çalışmalarına başladı. Yaklaşık iki saat süren çalışma sonunda, yaralılar tek tek ambulanslara alınarak Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Olayın şokunu üzerinden atmaya çalışan Filiz Mavili, hastane odalarında annesi Zekabe Akın’ı aradı. Pansuman odasında gördüğü annesine, "Anneciğim verilmiş sadakamız varmış. Tüm aile olarak mucize eseri hayattayız" diyerek, annesini teselli etti.


İstanbul’daki kayınpederini ve kayınvalidesini getirirken otomobili ile kanala uçan Yrd. Doç. Dr. Süleyman Mavili ise, "Ben kendi şeridimde gidiyordum. Aniden karşı yönden gelen bir araç, önündeki aracı sollayıp benim şeridime girdi. Fark eder etmez direksiyonu sağa kırdım ve sonrasını hatırlamıyorum. İtfaiye ve 112 ekipleri bizi kanaldan çıkartmış" dedi.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 13:34:13
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?