18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARUHANLI - MANİSA

Sel gitti, çilesi kaldı

Saruhanlı'nın İshakçelebi Beldesi’nde önceki gün meydana gelen selin ardından vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerini ve sokakları temizlemeye başladı.

Beldede incelemelerde bulunan AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, mağdur ailelere gereken yardımın yapılacağını söyledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışla birlikte İshakçelebi Beldesi’nden geçen Halıt Deresi’nin taşması sonucu beldenin yüzde 30’u sular altında kalırken, 3 ev ve çok sayıda bahçe duvarı selden yıkılmıştı. Suların çekilmesinin ardından beldenin cadde ve sokakları, diz boyu çamura gömüldü.

Evlerin iç bölümlerine kadar giren çamurlar, büyük maddi hasara yol açtı. Eşyalarını komşularının yardımıyla kurtarmaya çalışan aileler, aynı zamanda yiyecek sıkıntısı çekmeye başladı. Birçok ailenin evsiz kalmasına neden olan sel felaketi ve ardından ortaya çıkan çamur, çok sayıda bağ ve bahçede de zarara yol açtı.

AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, belde yöneticileriyle birlikte beldede incelemelerde bulundu. Çamur içerisindeki cadde ve sokaklarda yürümekte zorlanan Çerçi, devletin mağdur ailelere gereken yardımı yapacağını açıkladı.

Çerçi ayrıca, İshakçelebi Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından vatandaşlara gıda ve giyecek yardımı yapılacağını bildirdi. Ürkütücü manzara karşısında ne yapacaklarını şaşıran belde sakinleri ise yaralarının sarılması, beldelerinin tekrar eski güzelliğine kavuşturulması için yetkililerden yardım istedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 17:37:21
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 15:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?