19
Mayıs
2024
Pazar
SARUHANLI - MANİSA

Tuna Boyu tiyatro severlerle buluştu

Komedi ve dram dalında iç içe tarzıyla ve yaşamın içinden kesitlerle hem güldürüp, hem de ağlatan Tuna Boyu adlı tiyatro oyunu Saruhanlı Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bir çok ilden sonra Saruhanlı ilçesinde de sahnelenen Tuna Boyu isimli tiyatro oyunu Ali ve Kuzen Hayati'nin başından geçen çok komik olayları anlatıyor.

Fırat Kültür Merkezi'nin genç oyuncusu Yakup Gökçen'in yönettiği oyun, insanın, hayatının her alanında evrensel ahlak ve empatiyle sosyal hayatını devam ettirme çabasında olması gerektiğini vurguluyor.

Oyunla ilgili bilgi veren Yönetmen Gökçen, “Milli kültürümüzün kaybedilmeye yüz tutmuş yanlarını onarmak için gurbete giden nice yiğitler vardı. Arkalarına bakmadan gidenler var hala aramızda. Bir vefa borcu; onları anmak,anlatmak. İşte bu yüzden, bize düşeni yapmaya gayret ettiğimiz bir oyun, Tuna Boyu. Oyun; insanın, hayatının her alanında evrensel ahlak ve empatiyle sosyal hayatını devam ettirme çabasında olması gerektiğini vurguluyor. Komedi ve dram dalında iç içe tarzıyla ve yaşamın içinden kesitlerle kah güldürüp, kah ağlatıyor. Hayati ile gülerken, öğretmen Ali hayattan ders alıyor, fedakarlığın en uç noktasını gözlemleyebilirsiniz. Cengiz ve Ejder'e kendi iç muhasebenizi yaparken, Ayşe'nin, Ali'nin annesinin ve babasının acılarının da yüreğinizde hissedebilirsiniz. Tuna Boyu; gülmekle ağlamayı bir arada yaşamak; kaliteli ve farklı bir oyun izlemek isteyen herkes için.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 17:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?