19
Mayıs
2024
Pazar
TURGUTLU - MANİSA

ABACILAR ÇAYI ÇÖZÜME KAVUŞTU

İlçemiz Küçük Sanayi Sitesi içerisinde başlayan ve Turgutlu Ovası Eşiği mevkiine kadar süren Abacılar çayı sonunda kapanıyor. Yıllardan beri bu bölgede yaşayan vatandaşların, Abacılar Çayından dolayı yaşadıkları problemleri çözmek için  harekete geçen Belediye Başkanlığı, Abacılar Çayı’nın kapanması için hemen çalışmalarını başlattı. Buna müteakip Abacılar Çayı’nın kapatılması ile ilgili ihale 3 Eylül’de yapıldı. Belediye Başkanlığı Encümen Odasında yapılan ihaleye 6 firma katıldı. İhaleye katılan firmalardan en düşük ücret 47 milyar 750 milyon lira veren Rüstem Aras ihaleyi aldı. 2 ay içerisinde 360 metrelik bölümü kapatılacak olan Abacılar Çayı için yer teslimi 16 Eylül Perşembe günü yapıldı.  
        Abacılar Çayı E-96 karayolu ile eski adı 2. Urganlı Yolu olan ve yeni adı Osman Öztaş sokağa kadar olan bölümü araçların üzerinde hareket edebilecek şekilde kapatılacak. Kapatılacak olan alan 360 metre uzunluğunda olacak ve 3 metre 52 cm eninde olacak.
        Abacılar Çayı kapatılması ile ilgili Belediye Başkanı Serhat Orhan “ Seçimlerde Abacılar Çayı etrafında yaşayan vatandaşlarımıza verdiğimiz çayın kapatılmasıyla ilgili sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2 ay gibi bir sürede çalışmaları tamamlanacak olan Abacılar Çayı’nın kapatılan kısımları yola dahil edilerek burada geçişlerde sorun yaşayan yollarımızı da genişleteceğiz. Kapatmalarda belirli aralıklarda taşmalara karşı logar kapakları koyacağız ve burada yaşanabilecek tehlikelere karşı tedbir alacağız. Etrafı demir korkuluklarla çevrili Abacılar Çayı’nın kapatılmasıyla ilgili çalışmalarda buradan sökülen demirler tamamen Meslek Yüksek Okulu inşaatında kullanılacak” dedi.
ibrahim Sudak
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2004 Çarşamba 22:12:38
Güncelleme :16 Eylül 2004 Perşembe 22:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?