23
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

ABD'ye tepkiler artıyor

Turgutlu İlçesi’nde ABD aleyhine bir miting düzenleyen Alperen Ocakları’na üye çok sayıda kişi, Felluce Katliamı’nı kınadı. ABD bayrağını çiğneyen ocak üyeleri, daha sonra protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Alperen Ocakları Turgutlu Şubesi, yaklaşık 100 kişinin katıldığı "Felluce Katliamına Hayır" mitingi gerçekleştirdi. Atatürk Bulvarı’ndaki Kozapazarı Meydanı’nda başlayan mitinge katılanlardan tekbir sesleri yükseldi.

Miting boyunca, "Fatihler gelecek zulüm bitecek", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Felluce’de akan kan ABD’yi boğacak", "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi", "Turgutlu susma sustukça sıra sana gelecek", "Kanımız aksada zafer İslam’ın" gibi sloganlar da atıldı.

Yürüyüş sırasında ikindi ezanının okunması nedeniyle oldukyarı yere oturan göstericiler, ezanın bitmesini bekledi. Cumhuriyet Alanı’na gelen yürüyüşçüler burada 1 dakikalık saygı duruşu yaptı ve daha sonra toplu olarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Alperen Ocakları Turgutlu Şube Başkanı İbrahim Binay, yaptığı açıklamada, Amerika’nın Irak’ı işgalinin hiçbir haklı nedeni olmadığını savunarak, "Demokrasi götürmek bahanesi ise vahşi batının kirli yüzünün örtüsüdür. Camide bir yaralıya kurşun atmak, kutsal mekanları talan etmek, masum insanları kimyasal silahlar kullanarak katletmek de Amerika emperyalizminin zulmüdür. Ancak Amerika unutmamalıdır ki masum insanların kan ve gözyaşları üzerine kurulu bir hakimiyeti tarih hiçbir zaman kabullenememiştir. Rüzgar eken fırtına biçecektir. Amerika’nın korku ve şiddete dayalı zulmü Orta Doğu’da sebep olduğu kan gölünde boğulacaktır" diye konuştu. Basın açıklamasından sonra Amerikan bayrağı yakılmak istendi, yanmayınca yırtılarak ayaklar altında çiğnendi. Sıkı güvenlik önlemleri alınan miting olaysız bir şekilde sona erdi.

Turgutlu-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 10:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?