19
Mayıs
2024
Pazar
TURGUTLU - MANİSA

Ağaç kıyımına Başkan Orhan'dan tepki

Turgutlu ilçesinde boşaltılan İcra Müdürlüğü hizmet binasının yıkımını gerçekleştiren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çevredeki bazı ağaçlara zarar vermesi, Başkan Serhat Orhan'ın tepkisine neden oldu. Orhan, sorumlular hakkında soruşturma açacağını bildirdi.


Turgutlu İcra Müdürlüğü'nün yeni adliye binasına taşınmasının ardından boşaltılan eski bina Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında binanın çevresinde bulunan ağaçlar da zarar gördü. Bir incir ağacı ile 3 çam ağacı kesilirken, beton dolguların sökülmesi sırasında diğer ağaçların da kökleri ortaya çıktı. Ağaçların hiç bir şekilde zarar görmeyeceği yönünde yıkım öncesi açıklama yaptığı öne sürülen Fen İşleri Müdürü İbrahim Kurt'a çevrede bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. Yıkım işlemini yöneten Kurt'un "Bir ağacın kesilmiş olduğunu biliyordum. Diğer ağaçları keseni tespit edeceğim." şeklinde açıklamada bulunması da şaşkınla karşılandı. Yıkılan binanın görüntü kirliliğine neden olduğunu ve bu nedenle yıkımı yerinde bulduklarını ifade eden vatandaşlar, ağaçların kesilmiş olmasına bir anlam veremediklerini, yıkımın ağaç kesilmeden de rahatlıkla yapılabileceğini söylediler.


Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan da ağaç kıyımına tepki gösterenler arasında yer aldı. Başkan Orhan, "Orada çalışan arkadaşlar, yıkım yaparken betonu söktükleri sırada ağaçların yan yattığı şeklinde bana bilgi verdiler. Ancak ne olursa olsun biz Turgutlu'yu yeşillendirmek, Turgutlu'yu ağaçlandırmak için 5 yıldır büyük bir özveri veriyoruz ve bunuda büyük ölçüde başardık. Ancak orada ağaçların kesilmiş olması affedilemeyecek kadar kötü bir durum. Bir insanın vurulması, öldürülmesinde ne tepki verilirse ben de kesilen ağaçlar için o tepkiyi verdim. Bugün itibari ile bu hatayı yapan kişiler hakkında vakit kaybetmeden soruşturma başlattım. Konunun yakın takipçisi olacağım. Biz çevreci, yeşile önem veren, tek bir ağacın bile kesilmesine razı olmayan bir belediyecilik yapıyoruz. Bunun örneklerini anlatmamıza gerek yok." şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?