18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

Ameliyathanenin hali kaymakamı şaşırttı

82. Yıl Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu, ameliyathanede karşılaştığı manzara karşısında oldukça şaşırdı.

Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu, 82. Yıl Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek Hastane Başhekimi Dr. Sabri Taşçıoğlu’ndan bilgi aldı. Ameliyathanenin durumunu beğenmeyen Kaymakam Macunluoğlu, Manisa Valiliği’nden 20 bin YTL katkı sağladıklarını belirterek, "Burası önceden dispanser olarak yapılmış, ardından da SSK hastanesi olarak kullanılmış. Ancak burası gerek poliklinik, gerek ameliyathane olarak gerekli şartları taşımamaktadır. Tıbbi yönden ameliyathanenin yenilenmesi yönünde başhekimle mutabık kaldık. Öncelikle binanın tadilatı, mikroplardan arındırmak, ardından da cihazların yenilenmesi. Sağlık Bakanlığı buranın döner sermaye tarafından yapılmasına olumlu baktı. Sayın valimizden 20 bin YTL talep ettik.Yazısını biraz sonra göndereceğiz. Cihazların yenilenmesi için hayırseverlerin katkılarını bekliyoruz. 50 bin YTL bulursak bu sorunu çözeriz" dedi.

En büyük sorunlarının ameliyathane olduğunu belirten Başhekim Taşçıoğlu ise, "Hemşire ve bazı uzman branşlarında eksikler mevcut. Ameliyathanemiz çok kötü durumda. Biz SSK döneminde bu olayı gerçekleştiremedik. Ama hastanenin geri kalan alanlarında çeşitli iyileştirmeler yaptık. Bir tek ameliyathanemiz kaldı. Ameliyathane hariç hastanemiz dört dörtlük" diye konuştu.

Hasta sayısında artış olduğunu belirten Taşçıoğlu, "Tek eksiğimiz ameliyathane, eksik branşları da tamamladığımızda bölgemizde lider hastaneye adayız. Yapılan karşılıklı görüşmelerle valilik oluruyla Turgutlu Devlet Hastanesi ile karşılıklı eleman alışverişi yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 12:49:49
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?