24
Mayıs
2024
Cuma
TURGUTLU - MANİSA

Başhekimler buluştu

BAŞHEKİMLER TURGUTLU'DA BİR ARAYA GELDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ekibiyle Manisa’da yapması planlan İl Sağlık Hizmetlerini Değerlendirme Toplantısı öncesi İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay başhekimlerle bir araya geldi.

Manisa il genelinde sağlık hizmetlerinde yaşanan sıkıntı ve problemlerin ele alınarak, çözüm önerilerinin görüşüldüğü başhekimler toplantısı İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay’ın başkanlığında yapıldı.

 İki ayda bir düzenlenen toplantının bu defa ki ev sahipliğini Turgutlu yaptı. Toplantıya ilişkin bilgi veren Sağlık Müdürü Dr. Tay, yakın zamanda Manisa’da yapılması planlanan üçüncü Sağlık Bakanlığı değerlendirmesinin ön hazırlıklarını yaptıklarını ifade ederek, tarihi kesin belli olmamakla birlikte önümüzdeki günlerde Manisa il değerlendirmesinin yapılmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Toplantı için Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ekibiyle birlikte Manisa’ya gelebileceğini kaydeden Dr. Tay, Bakan Akdağ’ın gündeminin uygun olması halinde Manisa’ya gelerek, sağlık yatırımlarını yerinde görmek arzusunda olduğunu belirtti. Diğer gündem maddelerine ilişkin de bilgi veren Dr. Tay, geçtiğimiz hafta gerçekleşen yenidoğan yoğun bakım sevk sorunlarına ilişkin bölge toplantısında alınan kararlar çerçevesinde Manisa’daki sağlık kurumlarında tedavisi mümkün olabilecek hastaların İzmir’e sevk edilmeden Manisa’da tedavisini sağlayacak altyapının hazırlanması konusunu ele aldıklarını söyledi.

Ayrıca hasta sevklerinde helikopter ambulansın kullanımıyla ilgili yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini görüştüklerini kaydeden Dr. Tay, özellikle 2010 yılı içerisinde hızlanan sağlık yatırımlarının son durumunu ele aldıklarını ifade etti. Manisa’daki sağlık kurumlarının genel durumunu da değerlendiren Dr. Tay, hastane binalarının yetersizliği gibi sıkıntılar olsa da diğer illerle kıyaslandığında çok daha iyi noktada bulunulduğuna vurgu yaparak, “Fiziki binaların eksikliği konusunda çok ciddi mesafe alındı. Plan çerçevesinde çalışmalar yürütülüyor. Buda bizim için sevindirici bir durum” dedi.

BAŞHEKİMLER TURGUTLU'DA BİR ARAYA GELDİ
BAŞHEKİMLER TURGUTLU'DA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 16:21:00
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 17:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?