23
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

'Bu mutlu günü sabırsızlıkla bekledim'

Eğitim ve öğretimdeki başarılarıyla tanınan Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi, 7. mezunlarını törenle uğurladı. Okulun kurucusu hayırsever Halil Kale, "8 yıl önce verdiğim sözün mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

1996 yılında Turgutlulu hayırsever Halil Kale tarafından ilçeye kazandırılan modern Halil Kale Fen Lisesi’nin açılışı, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından yapılmıştı. Kuruluşundan bu yana üniversitelere başarılı öğrenciler gönderen Halil Kale Fen lisesi 7. mezunlarını okul bahçesinde düzenlediği törenle uğurladı.

Daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenci velilerinin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okulun kuruluşundan bu yana müdürlüğünü başarılı bir şekilde sürdüren Tahsin Bozkurt yaptığı konuşmada, "Okulumuzun açılmasından bu yana her yıl eğitim ve öğretimdeki başarı çıtamızı yükselttik. Geçen yıl yapılan üniversitelere girişte 18 yıldır birinciliği hiç bir okula kaptırmayan İzmir Fen Lisesi’ni 2 puan geçerek Türkiye birincisi olmamız, okulumuzu, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve Turgutlu halkını mutlu etti. Türkiye’nin en büyük okulunda müdür olarak görev yapmaktan mutluyum. Bundan sonra daha fazla çalışarak kazandığımız başarıyı 19 yıl elimizden bırakmak istemiyoruz. Bu yıl da çocuklarımızı hayata uğurluyoruz. Bu çocukların başarılı üniversitelere gireceklerini görüyorum. Bu öğrencileri yetiştiren öğretmenlerimize, öğrenci velilerimize ve bu okulu Turgutlu’ya kazandıran kurucumuz Halil Kale’ye teşekkür ediyorum. Kendisine de uzun ömürler diyorum" dedi.

Mezunlar adına konuşma yapan öğrenci Meltem Demirağ, "Bizler bu okulda bir aile gibi olduk. Takım halinde çalıştık. Bu okul evimiz yuvamız oldu. 3 yıl boyunca bizlere babalık yapan okul müdürümüz Tahsin Bozkurt’a, öğretmenlerimize, aşçımız Aysel ablamıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Hayırsever Halil Kale ise "1996 yılında Türkiye’de ilk defa Turgutlu’da Halil Kale Fen Lisesi’nin temelini atan ve açılışını yapan dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e, o gün yaptığım açılış konuşmasında ’Cumhurbaşkanım, bu gördüğün okul bir gün mutlaka Türkiye’deki tüm fen liselerini geride bırakıp Türkiye şampiyonu olacaktır’ sözünü vermiştim. Yıllardan beri bu mutlu günü sabırsızlıkla bekledim. Okul müdürü Tahsin Bozkurt, öğretmeleri ve öğrencilerin yılmadan özverili çalışmaları sonucu üniversiteye giriş imtihanlarında birinciliği kazandık. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Şimdi yıllar önce verdiğim sözün yerine gelmesinin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Bu yıl Tübitak tarafından düzenlenen matematik olimpiyatı dalında Türkiye 2.’si olan Halil Kale Fen Lisesi öğrencileri Aytaç Kurultay ile Onur Çam’ın plaketlerini Halil Kale vererek başarılarının devamını diledi. Öğrencilere Elektrikçiler Odası Başkanı Sabri Toker, Bakkallar Odası Başkanı Ali Ergüleç ise birer altınla, İzmir Final Dershanesi de verdiği hediye ile ödüllendirdiler. Bu yıl okul 1’cisi olan Salih Demircioğlu ise okul yaş kütüğüne plaket çaktı. 3. sınıf öğrencileri bayrak ve flamayı 2. sınıf öğrencilerine teslim etti.

Bu arada, 2004-2005 öğretim yılında okuldan mezun olan 13 kız 34 erkek öğrenciye diplomaları protokol üyeleri ile öğretmen ve müdürler tarafından dağıtıldı. Törenin son bölümünde ise 47 öğrenci 10. Yıl Marşı ile keplerini havaya atarak lise öğretimlerine son verdiler. Öğrenciler daha sonra 3 yıllık çalışmanın yorgunluğunu gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlenerek çıkarırken, bazı öğrenciler ise okullarına gözyaşı ile veda ettiler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 18:33:11
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 12:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?