18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

'Çalgılı çengili' basın toplantısı

TURGUTLU ROMANLAR DERNEĞİ BAŞKANI SAFFET GÜNDÜRÜ:

Turgutlu Romanlar Derneği Başkanı Saffet Gündürü, "Biz, herkesten çok bu vatanı seviyoruz. Polise, askere kurşun sıkan, herhangi bir terör örgütüne üye bir roman vatandaşımızı bulamazsınız" dedi.

Turgutlu ilçesinde yeni kurulan Turgutlu Romanlar Derneği üyeleri, Subaşı Mahallesindeki dernek lokalinde çalgılı bir basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 100'e yakın üyesiyle ilk basın açıklamasını gerçekleştiren Turgutlu Romanlar Derneği Başkanı Saffet Gündürü, "Biz, dernekleşme çalışmalarımızı yeni tamamladık. İlçemizde yaşayan yaklaşık 1500 roman vatandaşımızın sesi kulağı ve güvencesi olmak onların sorunlarını isteklerini üst kuruluşlarımıza iletmek ve çözüme kavuşturmak için çalışacağız" dedi.

Konut sözü alan başka illerdeki roman vatandaşlara hep yerleşim yerleri dışında konut sözü verildiğini belirten Başkan Gündürü, şunları söyledi: "Bizlerde düzenli bir yerleşim yeri istiyoruz, ancak şehir dışında değil, şehrimize yakın olmak istiyoruz. Dernek olarak bu isteklerimizi yakında kaymakamlık ve belediye başkanlığımıza ileteceğiz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız toplantıda başbakanımızın bize verdiği sözlerde konut ve iş sözü vardı. Şimdi ilçemizdeki yöneticilerimizden de bu sözlerin tutulmasını isteyeceğiz."

Romanları ikinci sınıf vatandaşlıktan kurtarıp birinci sınıf vatandaş olmalarını sağlayacak olan bu kararları Başbakan Erdoğan vererek romanların gönlünü fethettiğini anlatan Saffet Gündürü, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra bizlere değer veren ve yaklaşan tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz herkesten çok bu vatanı seven bir etnik grubuz. Polise, askere kurşun sıkan, herhangi bir terör örgütüne üye bir roman vatandaşımızı bulamazsınız. Neden, çünkü bizim derdimiz aşımız ve işimizdir sadece. Herkesten çok bu ülkeyi seviyoruz ve hepimiz bu ülke için askerlik yapıyoruz."

Dernek lokalinde basın açıklamasını tamamlayan dernek üyeleri hem dernek lokalinde hem de evlerinin bulunduğu sokakta davul zurna eşliğinde roman havaları eşliğinde oynayarak seslerinin duyulması için bayrak salladılar.

TURGUTLU ROMANLAR DERNEĞİ BAŞKANI SAFFET GÜNDÜRÜ:
TURGUTLU ROMANLAR DERNEĞİ BAŞKANI SAFFET GÜNDÜRÜ:
TURGUTLU ROMANLAR DERNEĞİ BAŞKANI SAFFET GÜNDÜRÜ:
TURGUTLU ROMANLAR DERNEĞİ BAŞKANI SAFFET GÜNDÜRÜ:
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 12:10:03
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 18:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?