18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

Cam kıran öğrenciler mahkemelik

Turgutlu'da okul camlarını kıran beş ilköğretim okulu öğrencisi, ’devletin malına zarar verdikleri’ iddiasıyla yargılanıyor.

Turgutlu 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma basına kapalı olarak yapıldı. Gazeteciler Adliye binasından uzaklaştırıldı.

Davanın ikinci duruşmasına sanık öğrencilerden üçü ve öğrencilerin avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti diğer iki çocuğun dinlenmesi ve bu çocukların sabıka kayıtlarının incelenmesi talebiyle duruşmayı erteledi.

Suçları okulun camını kırmaktı

Yaşları 11 ile 15 arasında değişen öğrencilerin işledikleri ileri sürülen suç, okulun camlarını kırmak.

28 eylül 2004 tarihinde Ahmetli Gazi İlköğretim Okulu´nda bazı pencere camlarının kırılması üzerine okul müdürü Hamide Selvitepeli polise başvurmuş, yapılan araştırma sonunda camları kırdıkları gerekçesiyle karakola götürülen beş öğrenci serbest bırakılmıştı.

Ancak okul müdürünün yapmış olduğu şikayet üzerine serbest bırakılan öğrenciler hakkında, bu kez ’devlet malına zarar vermek’ suçundan dava açılmıştı.
aa
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 09:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
B. Güdem IP: 84.149.232.xxx Tarih : 6.03.2005 16:57:19
halen böyle bir Ülke vatandasi oldugum icin kendimden utaniyorum. Bir insanin kendi ülkesinden utanmasi kadar kötü bir kavram yok ama bu tür olaylar ülkemi benden uzaklastiriyor. Kahrolsun böyle bir düzen uygulayanlar... 21. yüzyilda halen cocuklara cocukca davranmayi ögrenemediniz.. UTANIYORUM, Ülkemden.