17
Mayıs
2024
Cuma
TURGUTLU - MANİSA

Çiftçiler, kredi kuyruğuna girdi

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde üretim yapan çiftçi, üzüm ve pamuğun para etmemesi üzerine tarım ilacı, işçilik borcu gibi temel gereksinimlerini karşılayabilmek için bankalarda kredi kuyruğuna girdi.

Yetiştirilen kaliteli üzümleriyle meşhur olan Turgutlu’nun Musulcalı Köyü’nden Abdullah Demir isimli üretici, bankadan kredi alabilmek için hem bağı ipotek ettirdiğini hem de kefil bulmak zorunda kaldığını söyleyerek, "Eve ekmek alabilmek, ilaç ve yevmiye borçlarını ödeyebilmek için kredi alıyorum. Geçinebilmem için başka çarem yok. Üzümün yüzüne bakan yok. Alsalar da düşük fiyata alıyorlar" dedi.

Erkan Duman isimli başka bir üretici ise, sadece üzüm ve pamukta değil hiçbir üründe çiftçinin yüzünün gülmediğini ifade ederek, "Bizi adeta ölüme terk ediyorlar. Ben beş nüfusa bakıyorum. Ne olacak bizim halimiz" diye konuştu.

Bu yıl üzümün değil hiçbir ürünün para etmediğini söyleyen Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Kenan Gürsabancı ise, "Çiftçi borcunu ödeyemez hale geldi. Ya bankaya yada tefeciye gidecek, yarın borcu için arazilerine el konulacak. Gidişat iyi değil, sosyal patlamadan korkuyorum" dedi.

MANİSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 16:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?