23
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

Çiftçiye don şoku

Turgutlu'da yaşanan dondan erik ve şeftali ağaçlarının 70’i etkilenirken, üzüm bağlarında ise zararın yüzde 80 civarında olduğu bildirildi.

Dün gece yaşanan don olayının ardından Turgutlu Kaymakamlığı başta olmak üzere İlçe Tarım Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Ziraat Bankası, Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi ve Tariş’ten bir yetkilinin bulunduğu Hasar Tespit Komisyonu kuruldu.

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, yaptığı açıklamada, "2004 yılında yaşadığımız don felaketinin yaralarını sarmadan ikinci bir şok yaşıyoruz. Odamıza kayıtlı 9 bin 100 çiftçimiz ile birlikte bu olayın şokunu yaşıyoruz. İlk bakışta sadece çiftçinin kaybı gibi görülen zarar, halkımızı ve esnafımızı etkilemiş durumdadır. 2004 yılında fiyat ve don zararından dolayı dışarıdan tarım ürünlerinin getirecek olduğu sıcak paranın yarısı gelmemiştir. Bu rakam ise yaklaşık 30 trilyon civarındadır. Bugün Ziraat Bankası’nda, Tarım Kredi Kooperatifi’nde çiftçiye açılan kredinin geriye dönüşünün en az olduğu ilçe Turgutlu’dur. Tarım ürünlerinden hali hazırda Turgutlu’ya sıcak para akışını sağlayacak olan eriktir ki, bu üründe bitmiştir. Şeftalinin de sonu meçhuldür" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 16:10:20
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?