19
Mayıs
2024
Pazar
TURGUTLU - MANİSA

Çirkin portreye brandalı çözüm

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir oda tarafından yaptırılarak binaya asılan gerçeği yansıtmayan Atatürk posteri, gelen tepkiler üzerine branda ile kapatıldı.


Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) merkez binasının dış cephesinde bulunan Türk bayrağı ile Atatürk portresinin yer aldığı afiş vatandaşlardan büyük tepki görmüştü. Atatürk portresinin gerçeği yansıtmadığını belirten vatandaşlar afişe tepki göstererek Atatürk portresinin yeniden gerçeğine uygun bir şekilde yapılmasını istemişti. Gelen tepki üzerine oda yetkilileri afişin üzerindeki Atatürk portresini yeşil bir branda ile kapatarak tepkileri önlemeye çalıştı. TUTSO yetkilileri, binanın dış
cephesinin eskidiği için bir bir yenilendiğini belirtti. Yetkililer, ihale usulü ile bir firmaya dış cepheyi kaplamak üzere anlaşma yapıldığını ve işin henüz teslim alınmadığını belirtti. Firmaya herhangi bir ödemenin de daha yapılmadığını belirten oda yetkilileri, firmanın hatasının odaya mal edilmemesi gerektiğini söyledi. TUTSO yetkilisi, Oda üyelerinin hepsinin Atatürkçü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın. Bu hata dış kaplamayı yapan firmaya aittir. Ayrıca henüz iş teslim alınmadı ve firmaya herhangi bir ödeme yapılmadı. Atatürk'e yakışan bir portre için harekete geçtik. Kimsenin bir şüphesi olmasın."
Atatürkçü Düşünce Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ali Tezcan, "Alaycı bir üslupla çizilmiş olan Atatürk portresinin üzerinin kapatılması yerinde bir karar. Oda yetkililerinden beklentimiz Atatürk'e yakışacak bir portreyi oraya asmaları" diye konuştu. Firmanın Atatürk portresi ve Türk bayrağı figürünü 10 bin 500 YTL'ye yaptığı ancak ödemenin henüz gerçekleşmediği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 13:39:47
Güncelleme :19 Ekim 2008 Pazar 15:59:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?