27
Mayıs
2024
Pazertesi
TURGUTLU - MANİSA

Çöpçülükten muhtarlığa

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaklaşık 11 yıldır Turgutlu Belediyesi temizlik işlerinde çalışan ve yedi yıldır da sokakları süpüren evli ve iki çocuk babası Mehmet Üstüntaş (47) doğduğu köy olan Dağ Yeniköy’e Muhtar seçildi.

Mevcut Muhtar Mustafa Ay’ın tekrar aday olmaması üzerine Köylülerin isteği ile son anda muhtar adayı olan Mehmet Üstüntaş Dağ Yeniköy’de bulunan 151 seçmenden 94’ünün oyunu alarak Muhtar seçildi. Diğer aday İlhan Akyıl ise 57 oyda kaldı. Emekliliğine yaklaşık bir ay kalan Üstündaş’ın özümüzdeki günlerde mazbatasını almasının ardından bir ay muhtarlık ve çöpçülük işini birlikte yürüttükten sonra süresinin dolması ile birlikte emekli olarak köyünde muhtarlık yapmaya başlayacağı öğrenildi.

Köy halkının yoğun istekleri üzerine son anda aday olduğunu söyleyen Mehmet Üstüntaş: “Yaptığım işten hiçbir zaman utanmadım 11 yıl Turgutlu’nun temizliği için çalıştım ve son yedi yıldır sokaklarda süpürge yapıyorum anlımın teri ile kazandığım para ile ailemi geçindirdim. Şimdi ise muhtar seçildim çöpçülükten muhtar seçilmek benim için çok büyük onur. Emekliliğime yaklaşık 1 ay kaldı mazbatamı almam ile birlikte muhtarlık ile mevcut işimi bir ay birlikte sürdürdükten sonra emekli olarak köyüme dönerek artık köyümüz için çalışacağım aklımdaki projeleri hayata geçireceğim. Beni destekleyerek muhtar seçen köylülerime teşekkür ederim” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 23:10:40
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 00:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
agit rezan IP: 88.249.195.xxx Tarih : 3.04.2009 20:26:29

çok güzel tebrikler