23
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

Dalbahçe'nin çamur çilesi bitmiyor

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ne bağlı Dalbahçe Köyü sakinleri, özellikle yağışlı havalarda çamur deryasına dönüşen yollarının yapılması istedi. Dalbahçe Köyü içerisinden geçen bozuk ve çamurlu yollar, köy içi ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Şu ana kadar bir desteğin gelmediği köyde yağışların da etkisini arttırması yolda çamurlanmaya neden olurken, normal havalarda ise yollarda çok ciddi toz bulutu oluştuğunu ifade eden köy halkı, bu soruna bir an önce çözüm getirilmesini istedi.

Bu arada bir süre önce etkisini gösteren yağışlı havanın neden olduğu çamurlu yollardan Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu’nun makam aracı da nasibini aldı. Açılan biçki dikiş kursunu ziyaret eden kaymakamın aracı, çamurdan dolayı kurs alanının bulunduğu bölgeden çıkmakta oldukça zorlandı.

Dalbahçe Köyü Muhtarı Mehmet Karanfil, "Halkımız perişan. Köyümüz Turgutlu Belediyesi’nin mücavir alanında olmasına karşın hiçbir yetkili destek vermiyor. 50 torba çimento ile bu sorunun çözüleceği sanılıyor. Yağışın olmadığı günlerde oluşan toz bulutu, yağışlı havalarda ise oluşan çamur deryası köylüleri zor duruma düşürüyor. Urganlı Belediye Başkanı Mesut Yalım bile belediyeye ait kepçesini ve elemanı yolladı ama bizim belediyemiz yardımcı olmuyor" diye dert yandı.

Bunun üzerine, köyde kurs için incelemelerde bulunan Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macunluoğlu, muhtarın talebi karşısında parke taşı döşenmesi konusunda yardımcı olacağını belirti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 16:23:31
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?