23
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

'Ekmek Dünyası'nda' şeffaf üretim

Turgutlu'da faaliyet gösteren "Ekmek Dünyası" isimli fırın, kurduğu kamera sistemiyle müşterilerinin ürün alırken içini rahatlatıyor.

Turgutlu E-96 Karayolu, Avşar Köyü Mevkii’ndeki üretme tesislerine kurulan kamera sistemiyle, alış veriş yapan müşteriler satın aldıkları ürünün nasıl yapıldığını ve hijyeni izleme fırsatı buluyor. Ayrıca bu kamera sistemiyle, tesisin güvenliği ve eleman kontrolü de aksamadan yapılmış oluyor.

Gün boyu hijyen ve kontroller, firmanın Sorumlu Müdürü Gıda Mühendisi Berrin Gürsoy tarafından izleme odasından aralıksız olarak yapılıyor. Ekmek Dünyası Sorumlu Müdürü Gürsoy, "Şeffaf bir üretim yapıyoruz. Tüketici tarafından denetlenmek gerçekten hoşumuza gidiyor. Müşterilerimizde bu uygulamamızdan oldukça memnun. Tesisimiz Avrupa standartlarında hizmet veriyor. Bu uygulama 2 şubemizde de yapılıyor. Tüketici bilinçli, satın aldığı malın nerede üretildiğini görmek istiyor. Bizimde her müşteriye üretim yerlerimizi gösterme şansımız olmuyor. Bu nedenle böyle bir uygulama başlattık" dedi.

Öte yandan, aldıkları ürünün nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını, hangi malzemelerin kullanıldığını televizyondan izleyen müşteriler, ilk önce şaşırsalar da, daha sonra dikkatli bir şekilde imalatı izlemeye koyuluyor.

Müşteriler, "İlk olarak çok şaşırdık sadece güvenlik amaçlı bir kamera zannettik, ama imalathaneleri görünce bu şeffaflık çok hoşumuza gitti. Dostlarımıza burasını tavsiye ediyoruz ve bu uygulamayı gıda üretimi yapan tüm iş yerlerine yayılmasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 11:07:21
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 16:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?