24
Mayıs
2024
Cuma
TURGUTLU - MANİSA

Ekmek rekabeti

Turgutlu'da ekmek üretimi yapan fırınlar arasındaki rekabet fiyatları etkiledi. Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek, kalitesiz ucuz ekmek satanlara tepki gösterdi.

Yaklaşık 40 fırının bulunduğu ve günde ortalama olarak 80 bin ekmeğin üretildiğini Turgutlu’da, 200 gram olana ekmeğin 20, 25 ve 30 Yeni Kuruş şeklinde farklı fiyatlarda satılması nedeniyle Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek, oda binasında bir basın açıklaması düzenledi.

Son günlerde ekmekte artan kaliteye, yeniliğe ve hızlı değişime ayak uyduramayan birkaç fırıncının pazardaki payının kaybolması üzerine ürettikleri kalitesiz ekmekleri satamadıkları için kaliteyle rekabet edecek cesaretleri olmadığından fiyatta rekabete yöneldiklerini ifade eden Ek, "Hiç kimse hiçbir malı hilesiz ucuza satamaz" diyerek tepkisini gösterdi. İlgililerden denetimlerin daha sık yapılmasını isteyen Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Ek, "Kimsenin ’ucuz satacağım’ diye insanların sağlığıyla oynamasına izin vermemeliyiz. Halkımıza da buradan şu mesajı vermek istiyorum: Ekmek aldığınız fırının üretim alanlarını ve ortamını görüp öyle alışveriş yapın" diye konuştu.

Bazı fırıncı esnafı da, birkaç fırıncının kendi aralarındaki anlaşmazlıklarını fiyatlara yansıtması nedeni ekmeklerini ucuza sattıklarını belirterek, "Turgutlu’da en ucuz ekmek 20 Yeni Kuruş’tan satılıyor, ancak bu fiyat her an 15 Yeni Kuruş’a düşebilir. Ucuz satmak kalitesiz olduğu anlamına gelmez" yorumunu yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 17:19:38
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 14:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?