30
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

Gökyüzünde böyle süzüldü

Turgutlu ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında paraşütle gökyüzünde süzülen parçalanmış Türk bayraklarına ilçe halkı tepki gösterdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yılı kutlamaları Atatürk Bulvarı üzerinde yapıldı. Kutlamalara Kaymakam Sadettin Kalkan, Belediye Başkanı Serhat Orhan, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, askeri ve sivil erkan ile ilçe halkı katıldı.

Okulların halk oyunları gösterileri ve geçit töreninin yapıldığı kutlamaya, gökyüzünde süzülen parçalanmış Türk bayrakları gölge düşürdü. Apartmanların çatı katlarından atılan paraşütlü Türk Bayrakları'nın bazılarının parçalanmış olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Protokol üyelerinin şaşkın bakışları arasında yere düşen bayraklar çocuklar tarafından kapılırken, tepkili vatandaşlar; "Böyle anlam yüklü bir günde parçalanmış Türk bayraklarını görmek bize acı verdi. Yetkililer bu hatayı yapan kişileri tespit etmeli. Bayrağımıza gereken saygı gösterilmeli" dediler.

Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalka, "Benim bu duruma yapabileceğim bir şey yok. Havadan bayraklar o şekilde geldi. Bayrak çatı katından patlayarak fırlatılmış ve o esnada yanmış olabilir. Bunda bir art niyet yok" derken, MHP Manisa Milletvekili Ahmat Orhan ise "Maalesef ben de yırtık bayrağı gördüm. Bu çeşit gösterileri yaparken daha dikkatli olunmalı. Türk milleti olarak hassas bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde bu tür yırtımış bayrak görüntüsünün tepki çekmesi normal. Daha dikkatli ve duyarlı olunmalı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?