19
Mayıs
2024
Pazar
TURGUTLU - MANİSA

Hava kirliliği masaya yatırıldı

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, son günlerde özellikle geceleri evlerdeki sobaların yakılmasından sonra meydana gelen hava kirliliğinin önlenmesi için, Kaymakamlık’ta bir toplantı yapıldı ve hava kirliliği sorunu masaya yatırıldı.

Şikayetlerin giderek artması üzerine Turgutlu Kaymakamı Ahmet Macuncuoğlu, ilçedeki ilgili daire müdürleri ile bir toplantı yaparak kirlilik sorununun çözülmesi için çalışma başlattı. Toplantıda, hava kirliliğinin önlenmesi için ilçede kömür bayilerin satmak için getirdikleri kömürlerin günün 24 saatinde denetlenmesi yönünde karar alındı. Karara göre, Turgutlu Belediyesi zabıtası, tüm kömür satış yerlerini ruhsatının olup olmadığını denetleyecek. Gece de İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kamyonlarla getirilen kömürlerin denetimlerini yapacak.
Alınan karar ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Macuncuoğlu, kalitesiz kömür satışı yapan bayiler ile bu kömürleri kullanarak ilçenin havasının kirlenmesine neden olanların kendilerine ihbar edilmesini istedi.

Macuncuoğlu ayrıca, devlet tarafından fakir vatandaşlara dağıtılmak üzere İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 2 bin 498 ton kömür gönderildiğini, bu kömürü ihtiyaç sahibi 4 bin 997 vatandaşa ücretsiz olarak dağıttıklarını da açıkladı.

turgutlu
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 11:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?