16
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

Hentbol'da şampiyon Turgutlu öğrenciler

Mili Eğitim Bakanlığı Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye İlköğretim Okulları Küçük Kızlar Hentbol Şampiyonası'nda Manisa'nın Turgutlu ilçesi İhsan Erturgut İlköğretim Okulu küçükler kız hentbol takımı Türkiye şampiyonu oldu. 

Önce Manisa il şampiyonu, daha sonra 26-30 Nisan'da Burdur'da yapılan yarı final maçlarında grup birincisi olan Turgutlu İhsan Erturgut İlköğretim Okulu küçükler kız hentbol takımı, 30 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Samsun'da oynanan Türkiye şampiyonluğu maçlarında da önüne çıkan tüm rakiplerini yendi. 

Türkiye şampiyonu olan hentbolcu kızlara Samsun'da, şampiyonluk kupası ve birer altın madalya verildi. İhsan Erturgut İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Nurettin Filizkaya, "Bir yıllık yorucu çalışmalarımızın mükafatı Türkiye şampiyonluğu oldu. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm sporcularımı kutluyorum," dedi. Bu arada, erkeklerde da Turgutlu Samiye Nuri Sevil İlköğretim Okulu Türkiye üçünsüsü oldu. Bu sabah Turgutlu'ya dönen iki okulun sporcularını Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Emniyet Müdürü Nesim Gezer, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez Okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen ve vatandaş tarafından davul zurna ve çiçeklerle karşılandılar. 

Belediye Başkanı Serhat Orhan sporculara Türkiye yazılı şapka hediye etti. Okullarda ise elde edilen başarı saatlerce sürdü.
iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 15:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
insan yalın IP: 212.175.115.xxx Tarih : 4.04.2008 15:58:08

kızlar rakip yok . hepsi çok güzel oynuyor.gurur kaynağımız oldular sizinle gurur duyuyoruz.