16
Mayıs
2024
Perşembe
TURGUTLU - MANİSA

Kameralar hırsızları saniye saniye görüntüledi

Manisa ve Turgutlu ilçesinde 1 saat içerisinde 4 işyerine girerek müşterilerin çantalarını çalan biri çocuk, ikisi bayan 4 kişi, girdikleri iş yerlerindeki güvenlik kameralarına yakalandı.


Hırsızlar öğle saatlerinde önce Turgutlu ilçesinde bir ekmek fırınına girdi. Burada çalışan bir personelin çantasını çalan şahıslar daha sonra da müşteri gibi bir ayakkabı mağazasına girdi. Edinilen bilgilere göre, mağazada bayramlık alışverişi yapan Havva Yıldız (26) isimli bayan, birkaç ayakkabı aldıktan sonra kapı önünde bulunan çocuk ayakkabılarına bakmak istedi. Kendisini takip eden biri 13 yaşlarında, ikisi bayan ve bir erkek hırsızdan habersiz olan Yıldız, tezgahtan beğendiği ayakkabıyı küçük kızına denemek isterken çantasını yere bıraktı. Kısa bir süre sonra ortaya çıkan 2 bayan, yerde duran çantaya yöneldi. Biri çalışanları ve müşterileri oyalarken, diğeri de yerde duran çantayı alarak uzaklaştı.

Beğendiği ayakkabının parasını ödemek için çantasına yönelen Havva Yıldız, çantasının yerinde olmadığını görünce şaşkına döndü. Müşterilerinin çantasının çalındığını gören işyeri çalışanları hemen mağazada bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Ayakkabı denerken iki bayanın çantayı aldığını monitörden izleyen mağaza görevlileri ve Havva Yıldız, durumu polise bildirdi. Tam bu sırada yan sokakta bulunan fırının sahibi gelerek kendi işyerine de hırsızların girdiğini ancak kamera olmadığını belirterek, kameralardaki hırsızların kendi işyerlerine gelip çalışan personelin çantasını çaldığını bildirdi.


Olayın polise bildirilmesinden sonra mağazaya gelen Turgutlu Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri güvenlik kamerasındaki kişilerin peşine düştü. Turgutlu polisi hırsızları ararken yaklaşık 45 dakika sonra aynı şahıslar bu kez Manisa'da ortaya çıktı. Hırsızlar, Manisa'da iki ayrı işyerinde çalışan ve müşterilere ait çantaları çalarken, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Ancak bu kez roller değişmişti. Turgutlu'da gözcülük yapan küçük kız çocuğu, burada önceden belirlediği çantayı almak için fırsat kollarken, bayanlar ise gözcülük yaptı. İşyerindeki yoğunluktan faydalanan küçük kız, Gözde Çimbilli ve Özlem Atçevir isimli çalışanlara ait çantaları alarak uzaklaştı. Buradan çıkan hırsızlar 50 metre ilerideki başka bir işyerini hedef seçti. Burada da bir müşterinin çantasını alarak kayıplara karışan hırsızlar, bir saat içerisinde 4 iş yerinden 5 çanta çaldı.


Girdikleri 3 mağazadaki güvenlik kameralarına yakalanan soğukkanlı hırsızlar şimdi polis tarafından her yerde aranıyor.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 06:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?