18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

Kangal'dan doğum rekoru

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde bir çiftçiye ait Kangal cinsi köpek, bir batında tam 19 yavru doğurdu. Ancak yavrulardan 12’si, anneleri soğuktan korumak isterken ezilerek öldü.

Rekor doğum, ilçenin İstasyonaltı mevkiindeki Hasan Saraç’a (76) ait çiftlikte meydana geldi. Saraç’a bundan 4 yıl önce bir arkadaşının yavruyken armağan ettiği, Kontes adı konulan Sivas Kangal cinsi köpek, bundan önce yaptığı 3 doğumda toplam 15 yavru dünyaya getirdi.

Ancak Kontes isimli köpek, 15 gün önce yaptığı doğumda, 19 yavru dünyaya getirerek bir rekora imza attı. Ancak tehlikeli dönemi atlatan sevimli yavrulardan 12 tanesi, anneleri soğuktan korumaya çalışırken ezilerek öldü. Köpek sahibi Hasan Saraç, şimdi geride kalan 7 köpek yavrusuna gözü gibi bakıyor.

Köpek sahibi Hasan Saraç, "Ben hayatım boyunca birçok köpek yetiştirdim ve besledim. Bu kadar çok sayıda doğum yapan köpeği ne duydum ne gördüm. Kontes gece doğum yapmış, sabah gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Ancak yavruların ölmesinden de derin üzüntü duydum. 3 milyar değerindeki ineğim ölse, bu kadar üzülmezdim. Artık geride kalan köpeklerin yaşaması için çiftlikte kalıyorum. Yavruları ineklerden sağdığım taze sütle besleyerek sağlıklı olmalarına çalışıyorum" dedi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 09:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf ortak IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.03.2005 18:50:59
kopeğe allah kolaylık versin