19
Mayıs
2024
Pazar
TURGUTLU - MANİSA

Kasaplara uyarı

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde faaliyet gösteren kasaplar, gıda denetimleri konusunda uyarıldı.
Manisa İl Tarım Müdürlüğü tarafından, Turgutlu Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Koruma Kontrol Şube Müdürü Engin Kurt ve veteriner hekim Mustafa Bayrak, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, zabıtalar ve kasaplar katıldı.

Manisa Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Engin Kurt, kasaplık ile uğraşan esnafın hijyen kurallarına uymasını isteyerek, "Artık gıda denetimleri Sağlık Bakanlığı ve belediyelerden alınarak tarım il müdürlüklerine verildi. Kontrollerimizi sıklaştıracağız. Ayrıca Turgutlu bölgesinin en modern mezbahasına sahiptir. Esnafımızdan denetimler sırasında görevlilere yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

Veteriner Hekim Mustafa Bayrak ise, kasapların işyerlerinde damgasız et bulundurmamaları gerektiğini, denetimler sırasında böyle bir et ile karşılaşıldığında mazeretsiz olarak kaçak et muamelesi yaparak cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Turgutlu Kasaplar Odası Başkanı Cemil Güler de, Turgutlu’daki kasapların gerekli izinleri alana kadar sucuk imalatı yapamayacaklarını söyledi

Turgutlu-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 11:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?