18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

KOSGEB Sinerji Odağı açıldı

TURGUTLU'YA KOSGEB SİNERJİ ODAĞI KURULDU

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Sinerji Odağı törenle hizmete girdi.

KOSGEB Sinerji Odağı'nın açılış törenine Manisa Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Kaymakam Nazmi Günlü, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Manisa Ticaret ve Sicil İl Müdürü İrfan Akarsu, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Giriter, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Başkanı Mesut Altan, Meclis Başkanı Faruk Aydın, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile oda başkanları katıldı.

TUTSO'nun tanıtımı slaytının ardından konuşma yapan TUTSO Başkanı Mesut Altan, “Ekonomik ve sosyal alanlardaki değişim süreci küçük ve orta ölçekli işletmeler üzerinde de etkisini göstermektedir. Kaynağını bilim ve teknolojilerdeki değişikliklerden alan bu değişim süreci; ulaşım-iletişim-bilgi işlem konularındaki köklü değişiklikler ile birlikte pazarlama-tedarik-finansman-yönetim-stoklama gibi işletmecilik fonksiyonlarına yepyeni boyutlar kazandırmıştır. Birçok işletmecilik faaliyetinin makineleşmesi sonucunda, kas gücünün ekonomik değeri azalmış, buna karşılık yönetme ve girişimcilik kabiliyetlerinin ekonomik değeri yükselmiştir. Eskiden olduğu gibi bir işletmenin yürütülmesinde işin ustası olmak artık yeterli değildir, hatta fazla bir önem taşımamaktadır. Buna karşılık dinamiklik, iyi bir eğitim, en azından bir yabancı dil bilme gibi özellikler ön plana çıkmıştır. Sağlam ve sağlıklı bir KOBİ yapısı ekonomik gelişmenin ve istihdamın vazgeçilmez şartı ve güvencesidir. Dolayısıyla KOBİ'lerin güçlenerek varlığını sürdürmesi ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. KOBİ'lerin geleceği muhakkak ki önce bu işletmelerimize bağlıdır. İşletmelerimizin gösterecekleri performans ne kadar yüksek olursa ülkemizin geleceği de aynı oranda parlak olacaktır. Performansı yükseltmenin yolu ise, girişimcilik-pazara dönük olmak-yeterli kalite-yenilik ortaya koymakta yatmaktadır. KOSGEB Sinerji Odağının hizmete girmesi vesile ile çok önemlidir. Turgutlu'da bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da, KOSGEB'in sadece imalatçıya değil bundan sonra hizmet veren tüm KOBİ'lere destek vereceğini ifade ederek, "Tüm dünyada yaşanan krizden ülkemiz de etkilenmiştir. Ancak biz bu kriz ortamını atlatmak üzereyiz. Tünelin sonundaki ışığı gördük. Bu sıkıntılı günleri atlatmaya başladık. En yakın zamanda atlatacağız. Bu sıkıntılı günleri atlatmak için 4 milyar TL krediden 120 bin KOBİ'mizi yararlandırdık. KOBİ'lerin finansmana ulaşmasının zor olduğu bir dönemde KOSGEB olarak buna yardımcı olarak son yıllarda 120 bin işletmeciye destek sağladık. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl ülkemizde sanayi sektörü dışındaki sektörlerin ekonomik katma değer üretme ve istihdam yaratma potansiyelin artması, sanayi dışındaki sektörlerden gelen talepler ve kriz ortamında kobilerin daha kapsamlı olarak desteklenmesi ihtiyacı dikkate alınarak KOSGEB kanununda değişiklik yapıldı. KOSGEB'in kuruluşu kadar önemli diyebileceğimiz bu değişiklik ilk hedef kitlemiz hizmet ve ticaret sektörlerini de kapsayacak şekilde genişletildi. Böylece KOSGEB ülkemizin kobilerden sorumlu ulusal kuruluşu niteliğine kavuşmuş oldu. Hizmet ve ticaret sektörlerinin de desteklerimizden yararlanabilmesi için yapılan yasal düzenlemenin ardından yeni kredi programları hızla başlattık. Bu kapsamda 100 bin işletmemize 4 milyar TL kredi hacmi yaratıldı. Ülkemizde 35 tane KOSGEB müdürlüğümüz bulunmaktadır. 79 adette Sinerji Odağı merkezimizi kurmuş bulunmaktayız. Oda ve borsalardan gelen Sinerji Odağı kurulması talepleri bizleri sevindiriyor. Ocak 201 tarihi itibariyle bu talepler doğrultusunda 6 yerde daha Sinerji Odağı kurulması çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisa Vali Yardımcısı Salih Gürhan ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faruk Aydın, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'a teşekkür plaketi verdi. KOSGEB Sinerji Odağı'nın açılışını Vali Yardımcısı Salih Gürhan, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve MESOB Başkanı Hasan Giriter birlikte gerçekleştirdiler. Açılış töreni verilen kokteyl ile son buldu.

TURGUTLU'YA KOSGEB SİNERJİ ODAĞI KURULDU
TURGUTLU'YA KOSGEB SİNERJİ ODAĞI KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 16:54:05
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 19:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?