19
Mayıs
2024
Pazar
TURGUTLU - MANİSA

Manisa: Turgutlu Devlet Hastanesi özel ile yarışıyor

Devlet hastanelerinde SSK’lı hastaların da tedavi edilmeye başlaması ile yetersiz kalmaya başlayan hastanede, yönetim gerekli tedbirleri alarak adeta bir özel hastane gibi hizmet üretmek için çaba sarf ediyor. Kalp damarlarındaki tıkanıklıkların tespitinde kullanılan, yıllardır eksikliği hissedilen ve hastaların İzmir’e, Manisa’ya sevkine yol açan eforlu EKG cihazı, hastaneye kazandırıldı. Yaklaşık 35 milyar harcanılarak hastanenin döner sermayesiyle alınan cihaz, 1 ay içinde kurulacak.


Öte yandan ameliyathanelere giriş çıkışlarda hastaların ihtiyacı olan sedye asansörü de Turgutlu Yapı Kredi Bankası’nın 40 milyar liralık desteği ile faaliyete girdi. Hastanede yaşanan yoğun evrak trafiği de arşivlemede otomasyona geçilmesi ile birlikte son buldu.

Hastaneye kaç hasta girdiği, hangi hastanın hangi bölüme gittiği ve ne kadar ücret ödediği tek tuş ile öğrenilebiliyor. Bu arada yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve temelini TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın attığı 1000 metrekare alan üzerine kurulan acil servisin inşaatı devam ediyor. Serviste röntgen, ultrason gibi ünitelerin yanı sıra kardoloji yoğun bakım ünitesi bulunacak. Servisin 5 aya kadar tamamlanıp hizmete girmesi bekleniyor.


Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hekim Cengiz Ulman, "Hastanemizi Avrupa standartlarına yükseltmeyi hedefliyoruz. Son yapılan yenilikler ve 5 aya kadar hizmete girecek olan acil servisimizle eksiğimiz kalmıyor. Şu an tek sıkıntımız, personel eksiğidir. Yardımlarından dolayı tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 14:23:04
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 14:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?