18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURGUTLU - MANİSA

Manisa polisi tatilcileri uyardı

Yaz mevsimin gelmesi ile birlikte vatandaşların tatile çıkmalarının, geceleri kapı ve pencereleri açık bırakarak uyumalarının hırsızlığa davetiye çıkardığını belirten Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Nihat Yüksel, "Halkımız hırsızlıklara karşı önce kendi kendisinin polisi olmalıdır" diye konuştu.
Yaz aylarında hırsızlıkların arttığını, bu olaylara karşı kişilerin kendilerinin de almaları gereken önlemler olduğunu kaydeden Yüksel, "Halkımız, hırsızlık olaylarına karşı ilk önce kendi kendisinin polisi olmalıdır. Bunun için ev ve işyerlerine alarm kurdurulmalıdır. Vatandaşların, evden uzun bir süre ayrılacakları zaman çevredeki komşuları, gerekirse '155 Polis İmdat' telefonunu bilgilendirmeleri gerekmektedir. Değerli ziynet eşyaları, taşınabilir değerli eşyalar yanlarına alınmalıdır. Dış kapılar mümkünse çelik kapı olmalıdır. Kilitler mutlaka en az iki tane olmalı ve alarmla korunmalıdır" dedi. Yüksel, otolar için alınması gereken önlemler hakkında da şunları söyledi:
"Halkımız araçlarını, imkanları dahilinde otoparklara bırakmalı veya motora elektrik gitmemesi amacıyla gizli bir düğme koymalıdır. Eğer hiçbiri mümkün değilse, geceleri aracın akü kutup başı çıkarılmalıdır. Bunlar halkımızın kendi kendine alacakları tedbirlerdir. Emniyet teşkilatı olarak biz 24 saat vatandaşımızın hizmetindeyiz. Şüphelendikleri en ufak konuda bizi bilgilendirirlerse, onların yardımına koşabiliriz."
iha-manisa
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 13:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?